avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1696 soluții astăzi
Forum Activitate mar_gi

Activitate mar_gi

intr-un ong non-profit s-a schimbat consiliul director format din trei membrii. In ord.26/2000 art 33 scrie ca unul dintre membrii consiliului director trebuie sa autentifice la notar hotararea adunarii generale de alegere a noului consiliu director.
Am fost toti cei 7 membrii ai adunarii generale care au semnat aceasta hotarare.
Ce acte trebuiesc duse la notar pentru aceasta autentificare? Este necesar sa se prezinte si altcineva din adunarea generala la notar pentru aceasta autentificare?
in data de 5 mai 2012 a fost validat un nou Consiliu director al asociatiei. Este necesara inscrierea procesului verbal cu validarea noii conduceri la Registrul asociatiilor si fundatiilor?
Care ar fi baza legala pentru aceasta inscriere in Registru?
In Ord.26/2000 nu se specifica nimic in acest sens.
Multumesc
Răspuns la discuția radiere asociatie non profit
"Sa anunt ANAF-ul". Fiti un pic mai exact, daca tot sunteti atat de prompt. Sa intreb ANAF-ul ce pot face in cazul meu, ca o simpla declaratie nu cred ca ii intereseaza.
Răspuns la discuția radiere asociatie non profit
Nu mi se pare normal. Ca asociatie non-profit, destinata ajutorarii altora, sa platesc din buzunarul propriu pentru ca am avut indrazneala sa am acest ideal ?
Pentru ce nu m-a protejat legiuitorul de la bun inceput, cerand o suma consistenta (cateva zeci de milioane) de care sa nu te poti atinge si care sa fie la dispozitia lichidatorului? Pentru ce tacerea aceasta suspecta in lege, cand la infiintare se specifica in mod clar cuantumul minim de capital social, iar la desfiintare e "TACERE" ??????
Nu ma deranjeaza sa platesc personal lichidatorul, imi asum eu raspunderea de initiator al asociatiei. Bunicii mei au pierdut totul la colectivizare, moara, presa de ulei si doua batoze, totusi au trait, pentru ca Dumnezeu este un Judecator drept. Le-a dat sanatate si i-a ajutat sa-si creasca cei sapte copii. Aproape toti verii mei sunt oameni cu studii, bine, la casa lor si cu de toate.

Problema care ma doare pe mine este sentimentul ca am fost inselata. Eu sunt inginer de profesie, nu jurist. Daca eram jurist plecam din start cu ideea de a suspecta legea de omisiuni.
Ca sa nu spun mai mult, concluzia mea este ca din pacate, legea a fost facuta pentru cineva. Statul nu pierde nimic din asociatiile non-profit. N-ai decat sa-ti tocesti coatele si sa atragi fonduri pentru cetatenii Romaniei. Bravo tie! Ministerul Muncii e scutit de cazurile sociale, eventual. Daca cumva ai ostenit, e altceva, n-ai decat sa platesti "lichidatorul"! Adica, sa-ti dea una in cap, dupa ce ai muncit!

Pacat! Nu degeaba Romania este vazuta la capitolul Justitie asa cum stiti dumneavoastra.
Dati-mi voie sa va mai spun ceva: Dumnezeu nu este de partea celor care inseala sau cauta sa insele.
Eu m-am dus in Justitie nu pentru ca sunt vinovata ci ca sa caut o solutie dreapta.
Chiar daca voi pierde pe moment, pe ansamblul vietii voi fi castigata. Dumnezeu garanteaza un principiu foarte puternic, si am sa va dau un "articol de lege": Epistola lui Pavel catre Galateni, capitolul 6, versetul 7 : "Ce seamana omul aceea va si secera".
Este imposibil ca eu sa fi semanat bine si mai tarziu sa culeg rau. In matematica, este imposibil sa aduni numere naturale pozitive si sa ajungi la un numar negativ. Literar si matematic, binele inmultit cu binele, este imposibil sa dea paguba.
Mai vorbim!
Răspuns la discuția radiere asociatie non profit
Da, este adevarat tot ce spuneti.Nu comentez hot judecatoreasca. Problema mea este ca mi-e foarte usor sa numesc un lichidator daca cineva il plateste . Din moment ce asociatia nu are bani, cine sa-l plateasca? Eu, din banii familiei?
Adica, eu personal sa platesc ceea ce legea a facut prost din start?
Am nevoie de sfatul unui expert !!!!

Am o asociatie non profit infiintata in 2000 pe care doresc sa o radiez. Nu am avut niciodata angajat personal si nu am desfasurat activitate comerciala. Nu am detinut niciodata bunuri mobile sau imobile. Asociatia a desfasurat doar activitate caritabila relativ modesta. Am bilanturile la zi la Adm. Financiara. Asociatia nu are datorii fata de nimeni si nu a fost niciodata implicata in litigii.
Toate bunurile ramase de "lichidat" sunt capitalul social in banca, in val de 150 RON si o suma in numerar de aproape 50 RON.
Am deschis o actiune judecatoareasca, cu hotararea adun gen. de dizolvare, fara a numi insa un lichidator judiciar pe care nu avem cu ce-l plati. Am atasat si un raport al cenzorului care a propus un plan simplu de lichidare in cativa pasi, pe care asociatia sa-l desfasoare cu mijloace proprii.
In timpul procesului, judecatoarea m-a intrebat daca sunt pregatita sa numesc un lichidator. I-am raspuns ca nu pot angaja asociatia la plata unui lichidator pentru ca asociatia nu are fonduri.
Judecatoarea a respins actiunea ca neintemeiata.
Din cat am citit eu despre lichidatori, ei opereaza sub incidenta legii 85/2006 - legea insolventei. Aici se specifica in mod clar ca sunt supuse lichidarii judiciare persoanele juridice care au desfasurat activitate comerciala si in plus au calitatea de debitori. Noi nu ne incadram nici la una nici la alta.
Este adevarat ca Ord.86/2000 spune ca in cazul dizolvarii si lichidarii judiciare trebuie numit un lichidator. Eu nu as avea nimic impotriva numirii unuia dar sa stiu cine plateste.
Nu ar fi fost mai corect ca legiuitorul sa-mi spuna din start ca imi trebuie un fond blocat undeva in banca, suficient de mare( adica atat cat e onorariul unui lichidator) pentru a fi folosit in cazurile de genul acesta? Desi, dupa parerea mea, daca legea iti cere 150 RON ca sa te infiintezi si 4.000 RON ca sa te desfiintezi, ceva e putred la mijloc.

Cum as putea totusi sa radiez asociatia? Pot sa o radiez si fara actiune judecatoreasca?

Multumesc pentru raspuns.