avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1738 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Actualizarea informatiilor la o asociatie nonprofit
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Actualizarea informatiilor la o asociatie nonprofit

in data de 5 mai 2012 a fost validat un nou Consiliu director al asociatiei. Este necesara inscrierea procesului verbal cu validarea noii conduceri la Registrul asociatiilor si fundatiilor?
Care ar fi baza legala pentru aceasta inscriere in Registru?
In Ord.26/2000 nu se specifica nimic in acest sens.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 09:48, 21 Iunie 2012
Da. Trebuie sa inregistrati la judecatorie noua componenta a organelor de conducere. Cand ati infiintat asociatia ati inclus si prima componenta a organelor de conducere si deci, e normal sa depuneti actele pentru orice modificare. Treaba asta s-o faceti in max 15 zile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare presedinte si consiliu director asociatie denmar denmar Salutare! Aceasta intrebare este pentru o asociatie oarecare si nu pentru o asociatie de proprietari. In cazul schimbarii presedintelui (si/sau a consiliului ... (vezi toată discuția)
Inregistrarea noii structuri de conducere Augusta_68 Augusta_68 La o ASOCIATIE (OUG 26/2000) la retragerea unui membru, inscrierea altui nou membru, alegeri noi in componenta CONSILIULUI DIRECTOR... se actualizeaza actul ... (vezi toată discuția)
Hotararile adunarii generale prin care a fost schimbat consiliul director nu au fost inregistrate de judecatorie in registrul asociatiilor si fundatiilor !! judgement judgement Ce se-ntampla cand hotararile Adunarii Generale prin care a fost schimbat Consiliul Director nu au fost inregistrate de Judecatorie in Registrul asociatiilor ... (vezi toată discuția)