avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 297 soluții astăzi
Forum Activitate ruxamail

Activitate ruxamail

Revin cu noi informatii. Am fost la discutii cu firma unde sunt angajata si mi s-a spus textual ca sunt dispusi sa faca orice ca sa incetam colaborarea. Ca nu mai au nevoie de persoane suplimentare, pentru ca rezultatele financiare nu o justifica, si prefera sa pastreze cealalta persoana angajata.
Ce mi s-a oferit este sa cer reintoarcerea din CIC, si sa incheiem contractul cu acordul partilor, mi-au oferit plati compensatorii dar foarte mici. In aceasta situatie:
1. Indemnizatia mea se pierde, pentru ca trebuie sa cer incetarea suspendarii contractului de munca?
2. In ce conditii pot reintra apoi in CIC daca am cartea de munca inchisa si practic nu mai sunt angajata?
3. Ce se poate intampla daca refuz incheierea colaborarii? Pe ce temeiuri ma pot da afara?
Multumesc anticipat pentru raspuns!
Multumesc pentru raspuns rocristina.
1. Trebuiau sa angajeze pe perioada determinata dar nu au facut-o.
2. Ok
3. Ok
4. Nu se restructureaza postul, dar isi pun problema unde sa ma incadreze la finalul celor 2 ani si probabil e mai eficient economic sa-mi faca o propunere de incetare a colaborarii. Inteleg ca se fac restructurari si concedieri masiv in aceasta perioada.
5. Am citit contractul colectiv de munca national si aveti dreptate cu 1 salariu compensatoriu, din ce stiu ca se intampla acum, colegilor concediati li se acorda 6 salarii compensatorii, de-aici si calculul meu subiectiv

Inca nu-mi este clar urmatorul lucru: daca accept incheierea colaborarii cu plati compensatorii, pierd indemnizatia de maternitate sau nu exista o legatura? Teoretic cartea mea de munca este suspendata pe timpul concediului de ingrijire copil, iar indemnizatia de maternitate o primesc pe baza contributiilor anterioare, nu curente.
Multumesc!
Lucrez la firma X, sunt in concediu de maternitate din martie 2009. In martie 2010, mi s-a propus reintoarcerea la serviciu dar am refuzat oferta si a fost angajata pe postul meu alta persoana. Acum sunt invitata la discutii pentru o propunere de concediere cu salarii compensatorii, ei dorind da pastreze persoana actuala pe job, deci postul NU se restructureaza.
Intrebari:
1. este adevarat ca la revenirea din concediul de maternitate nu pot fi concediata timp de 6 luni?
2. daca accept propunerea, se inchide cartea de munca si pierd indemnizatia de maternitate?
3. daca accept propunerea, si mut cartea de munca la firma Y, pot continua concediul de maternitate pana la termenul de 2 ani?
4. in mod normal, propunerea ar trebui sa contina compensatii pentru cele 4 luni ramase de indemnizatie, 6 luni timp in care nu pot fi concediata si 6 luni compensatorii, corect?
Multumesc anticipat pentru raspunsuri :)
Răspuns la discuția Recuperare avans
OK deci primul pas va fi notificarea prin posta cu confirmare de primire. Al doilea este sa contactam un avocat pentru chemarea in instanta.
Cat poate sa dureze un astfel de demers pana la finalizare, adica pana cand primim banii inapoi? Ce suma poate fi considerata un onorariu rezonabil/ora de consultanta si la ce suma se poate ajunge cu onorariul avocatului? Va intreb pentru ca realizez ca poate e o problema mai degraba de principiu decat de suma, cei 1000 de ron pe care vrem sa-i recuperam nefiind poate un motiv de lupta acerba. Totusi, in constructii in Romania sunt niste practici frustrante si agonizante iar eu una m-am saturat. Sa nu facem nimic in acest moment ar insemna incurajarea acestor practici, totusi ne-ar ajuta sa stabilim daca efortul poate fi pe masura rezultatelor ca sa putem lua o decizie in cunostinta de implicatii.
Va multumesc,
RT
Răspuns la discuția Recuperare avans
Sigur ca am semnat un contract, altfel mi-as fi luat gandul de la orice demersuri :(.
Dupa ce am transmis notificarea prin email am avut o discutie telefonica cu domnul constructor care mi-a transmis prin telefon ca am gresit trimitand aceasta notificare si ca se considera calomniat si amenintat. Nu am primit pana in acest moment un raspuns la notificare desi in finalul convorbirii reprezentantului firmei mi-a spus pe un ton agresiv ca voi primi raspuns si n-am decat sa il dau in judecata.
Am sa transmit notificarea si prin posta cu confirmare de primire. Totusi, un executor judecatoresc nu are mai multa competenta in a recupera creantele fara a se ajunge in instanta?
De asemenea, inteleg ca odata transmisa notificarea si depasit termenul acordat de returnare a avansului, singura masura ramasa este sa il chem in instanta? Pentru asta voi avea nevoie de un avocat?
Multumesc pentru consiliere.
RT
Răspuns la discuția Recuperare avans
Va multumesc pentru raspuns.
In acest caz, va rog sa-mi spuneti pe ce criterii pot alege un executor judecatoresc, pe langa competenta teritoriala?
Multumesc,
RT
Buna ziua,

Iata situatia cu care ne confruntam.
In calitate de persoana fizica am angajat cu contract o firma de constructii care sa execute o lucrare in decembrie 2008. Au inceput lucrarile care s-au tergiversat si apoi s-au oprit, cert este ca lucrarea nu este finalizata nici acum desi termenul era de 12.12.2008. Ca urmare am inceput discutiile cu constructorul pentru a ne recupera avansul si a inceta de comun acord contractul, si am intampinat diverse amanari din partea acestuia. In fine, ieri, i-am transmis prin email o notificare de incetare a contractului, pe care o regasiti mai jos:
"Stimate Domnule X,
In conformitate cu capitolul 7 al contractului incheiat de comun acord, va anuntam ca dorim incetarea contractului nr 47/02.12.2008 pentru neindeplinirea obligatiilor contractuale de catre firma dvs.Pe cale de consecinta dorim recuperarea integrala a avansului de 1000 de RON, achitat in data de 2.12.2008, la incheierea contractului.Va atragem atentia ca lipsa returnarii avansului mentionat pana in data de 13 februarie 2009 se va constitui in baza litigiului pe care il vom reclama instantelor de judecata competente.De asemenea, va asiguram ca vom proceda la reclamatii scrise catre Inspectoratul de Stat in Constructii si Inspectoratul Regional pentru Protectia Consumatorilor. In acelasi timp, vom lua masurile necesare ca numele firmei dvs sa fie reclamat pe listele publice de debitori si rau executanti din constructii, astfel incat alti potentiali clienti neavizati de metodele pe care le practicati sa poata fi protejati.Va asigur inca o data, ca nu dorim sa ajungem la litigii in instanta si ca dorim incheierea contractului pe cale amiabila si returnarea avansului platit, asa cum va solicitam de 2 luni.Ne puteti contacta la: ....
Asteptam reactia dvs pana vineri 13 februarie 2009.
Cu stima,"

Ca urmare a acestui mesaj, domnul reprezentant al firmei s-a suparat foarte tare si a declarat ca vom primi raspunsul lui asa cum am cerut pana vineri 13 februarie si ne vedem in instanta, pentru ca se considera amenintat si calomniat. Va rog sa-mi spuneti care sunt masurile legale pe care le pot lua impotriva acestei firme si daca notificare pe care am transmis-o depaseste drepturile legale pe care le am.

Va multumesc,
RT