avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 575 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediere cu plati compensatorii in timpul ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediere cu plati compensatorii in timpul concediului de maternitate

Lucrez la firma X, sunt in concediu de maternitate din martie 2009. In martie 2010, mi s-a propus reintoarcerea la serviciu dar am refuzat oferta si a fost angajata pe postul meu alta persoana. Acum sunt invitata la discutii pentru o propunere de concediere cu salarii compensatorii, ei dorind da pastreze persoana actuala pe job, deci postul NU se restructureaza.
Intrebari:
1. este adevarat ca la revenirea din concediul de maternitate nu pot fi concediata timp de 6 luni?
2. daca accept propunerea, se inchide cartea de munca si pierd indemnizatia de maternitate?
3. daca accept propunerea, si mut cartea de munca la firma Y, pot continua concediul de maternitate pana la termenul de 2 ani?
4. in mod normal, propunerea ar trebui sa contina compensatii pentru cele 4 luni ramase de indemnizatie, 6 luni timp in care nu pot fi concediata si 6 luni compensatorii, corect?
Multumesc anticipat pentru raspunsuri :)
Cel mai recent răspuns: ruxamail , utilizator 22:07, 22 Noiembrie 2010
1. Daca au angajat pe altcineva pe postul dvoastra trebuiau sa o faca pe perioada determinata/pana la revenirea titularului din CCC
2. La revenirea din CCC nu puteti fi concediata timp de 6 luni pentru necorespundere profesionala, fiind considerata perioada de readaptare
3. Daca va intoarceti la lucru primiti un stimulent lunar in valoare de 100 lei de la stat; puteti sa reluati CCC oricand pana la implinirea varstei de 2 ani a copilului
4. Daca nu se restructureaza postul pe ce motiv vor sa va concedieze?
5. Daca vi se restructureaza postul trebuie sa vi se plateasca o suma compensatorie de cel putin un salariu brut; nu stiu de ce spuneti 6 salarii compensatorii, doar daca aveti un contract colectiv de munca la nivel de societate/ramura care prevede acest lucru
Multumesc pentru raspuns rocristina.
1. Trebuiau sa angajeze pe perioada determinata dar nu au facut-o.
2. Ok
3. Ok
4. Nu se restructureaza postul, dar isi pun problema unde sa ma incadreze la finalul celor 2 ani si probabil e mai eficient economic sa-mi faca o propunere de incetare a colaborarii. Inteleg ca se fac restructurari si concedieri masiv in aceasta perioada.
5. Am citit contractul colectiv de munca national si aveti dreptate cu 1 salariu compensatoriu, din ce stiu ca se intampla acum, colegilor concediati li se acorda 6 salarii compensatorii, de-aici si calculul meu subiectiv

Inca nu-mi este clar urmatorul lucru: daca accept incheierea colaborarii cu plati compensatorii, pierd indemnizatia de maternitate sau nu exista o legatura? Teoretic cartea mea de munca este suspendata pe timpul concediului de ingrijire copil, iar indemnizatia de maternitate o primesc pe baza contributiilor anterioare, nu curente.
Multumesc!
Plata indemnizatiei pentru CCC se suspenda numai daca reveniti la lucru, pe perioada in care lucrati. Pana implineste copilul 2 ani puteti sa reintrati in CCC.
Daca inceteaza contractul de munca primiti indemnizatie in continuare si apoi puteti sa intrati in somaj (daca va inceteaza contractul de munca prin desfiintarea postului)
Revin cu noi informatii. Am fost la discutii cu firma unde sunt angajata si mi s-a spus textual ca sunt dispusi sa faca orice ca sa incetam colaborarea. Ca nu mai au nevoie de persoane suplimentare, pentru ca rezultatele financiare nu o justifica, si prefera sa pastreze cealalta persoana angajata.
Ce mi s-a oferit este sa cer reintoarcerea din CIC, si sa incheiem contractul cu acordul partilor, mi-au oferit plati compensatorii dar foarte mici. In aceasta situatie:
1. Indemnizatia mea se pierde, pentru ca trebuie sa cer incetarea suspendarii contractului de munca?
2. In ce conditii pot reintra apoi in CIC daca am cartea de munca inchisa si practic nu mai sunt angajata?
3. Ce se poate intampla daca refuz incheierea colaborarii? Pe ce temeiuri ma pot da afara?
Multumesc anticipat pentru raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obligativitate angajator de a reincadra pe aceiasi functia la revenirea din cic? ContSters68307 ContSters68307 Buna, Este angajatorul obligat,dpdv legal, sa reincadreze salariata revenita din CIC pe acelasi post sau doar sa o reincadreze si sa o evalueze dupa ... (vezi toată discuția)
Revenire din cic anca13 anca13 buna ziua. o persoana aflata in CIC, doreste sa revina la serviciu. angajatorul este obligat sa o primeasca? exista o perioada minima de timp in care ... (vezi toată discuția)
Intoarcerea la servici din concediul de maternitate vivien2008 vivien2008 Buna ziua Urmeaza ca in 2 luni sa-mi expire concediul de maternitate. Postul meu intre timp a fost desfiintat. Urmeaza sa fie vacant un post asemanator celui ... (vezi toată discuția)