Buna ziua
Urmeaza ca in 2 luni sa-mi expire concediul de maternitate. Postul meu intre timp a fost desfiintat. Urmeaza sa fie vacant un post asemanator celui pe care il aveam eu.
Desii aveam mari sperante ca voi putea primii postul respectiv, tocmai am aflat ca "au deja pe cineva"(cunostinte).
Nu trebuia sa am prioritate?
In cazul acesta care sunt urmatorii pasi pe care trebuie sa-i urmez pt.a ma reintoarce la lucru.
Multumesc mult.
In primul rand va trebui sa notificati angajatorul ca incepand cu data de .............. (data expirarii concediului , data la care copilul va implini 2 ani) reveniti la serviciu.
Buna ziua, ma scuzati ca intervin dar intrebarea mea are legatura cu acest subiect. Mai sunt obligati patronii sa primeasca angajatele care vin din ccc inapoi la servici? am inteles ca doar 15 zile echivalente cu preavizul pe care l-au semnat la angajare/?
Sunt obligati sa va primeasca inapoi.
Este interzis angajatorului sa dispuna incetarea raporturilor de munca in cazul dvs. pentru o perioada de 6 luni de la revenirea la munca pentru motive care au legatura directa cu starea dvs.
Angajatorul este obligat sa va primesca inapoi sa servici, dar in cazul in care postul ocupat de dvs s-a desfiintat de exemplu atunci ca inmaneaza preavizul de 20 zile lucratoare pentru a va putea inscrie la somaj.
Nu va poate concedia timp de 6 luni de la revenire pentru " necorespundere profesionala ".