Buna ziua
Urmeaza ca in 2 luni sa-mi expire concediul de maternitate. Postul meu intre timp a fost desfiintat. Urmeaza sa fie vacant un post asemanator celui pe care il aveam eu.
Desii aveam mari sperante ca voi putea primii postul respectiv, tocmai am aflat ca "au deja pe cineva"(cunostinte).
Nu trebuia sa am prioritate?
In cazul acesta care sunt urmatorii pasi pe care trebuie sa-i urmez pt.a ma reintoarce la lucru.
Multumesc mult.
Daca lucrati in sectorul privat, atunci trebuie sa stiti ca, la incetarea concediului de maternitate sau a concediului de crestere si ingrijire a copilului in varsta de pana la 2 ani, respectiv 3 ani in cazul copilului cu handicap, salariata/salariatul are dreptul de a se intoarce la ultimul loc de munca sau la un loc de munca echivalent, avand conditii de munca echivalente si, de asemenea, de a beneficia de orice imbunatatire a conditiilor de munca la care ar fi avut dreptul in timpul absentei.
In concluzie, daca am instiintat angajatorul ca urmeaza sa mi se termine concediul de maternitate si vreau sa ma intorc la servici; stiind ca postul vechi este desfiintat; ar trebuii sa mi se ofere un post liber (care in prezent exista si este asemanator cu cel vechi) dar ei vor sa angajeze pe "altcineva"! eu pot actiona in instanta? (cu sanse de castig?)