avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1044 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Intoarcerea la servici din concediul de maternitate
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Intoarcerea la servici din concediul de maternitate

Buna ziua
Urmeaza ca in 2 luni sa-mi expire concediul de maternitate. Postul meu intre timp a fost desfiintat. Urmeaza sa fie vacant un post asemanator celui pe care il aveam eu.
Desii aveam mari sperante ca voi putea primii postul respectiv, tocmai am aflat ca "au deja pe cineva"(cunostinte).
Nu trebuia sa am prioritate?
In cazul acesta care sunt urmatorii pasi pe care trebuie sa-i urmez pt.a ma reintoarce la lucru.
Multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: vivien2008 , utilizator 11:48, 12 August 2010
Am citit ca in cazul desfiintarii postului ma pot trimite in somaj, fara sa mai lucrez 1 zi. Asa este?
Unde ati citit?

Pai si cum ramane cu preavizul?
Ce scrie in contractul de munca?
Nu se poate fara preaviz mai ales la concedire decat in cazul in care incetarea raporturilor de munca se face cu acordul partilor la o data stabilita de acestea.
Da, Multumesc!
Insemna ca sunt obligati sa-mi ofere "un post", dar la salariul pe care il aveam inainte de a intra in concediu de maternitate??
1. Nu este obligatoriu sa va dea acelasi salariu dar nici nu este obligatoriu sa acceptati postul oferit.
2. In acest caz va concediaza cu art.65 din Codul muncii, va da preaviz platit de20 de zile lucratoare si un salariu compensator si putetti beneficia de indemnizatie de somaj.
Avand in vedere ca este un post disponibil(identic cu cel pe care l-am avut), exact din data in care imi expira mie concediul de maternitate, nu ar trebuii sa am prioritate?
Pot sa actionez in insanta? A-si avea castig de cauza?

Alte discuții în legătură

Intoarcere la locul de munca dupa concediu de crestere copil valyadrian valyadrian In aprilie 2010 ar trebui sa reincep munca dupa concediul de crestere copil, insa patronul firmei la care am lucrat imi spune ca nu mai are nevoie de oamei ca ... (vezi toată discuția)
Concediere angajata ce revine din ccc lady_c29 lady_c29 Buna ziua! Am o societate cu 2 puncte de lucru. Urmeaza sa inchid unul din puncte. Peste cateva luni o angajata de pe acel punct ce se afla in CCC urmeaza sa ... (vezi toată discuția)
Reîntoarcerea la munca din ccc Maya22issa22 Maya22issa22 Buna ziua..urmează ca peste 2 saptamani sa ma reîntorc la munca dupa 1 an si 10 lui pentru a beneficia de stimulent .am fost la locul de munca pt a depune ... (vezi toată discuția)