avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 935 soluții astăzi
Forum Activitate Albert17

Activitate Albert17

Răspuns la discuția Demisie - Urgent
2007_rozi a scris:

Dar pe celelalte grafice, de pana acum aparea semnatura patroanei si stampila unitatii?
Chiar daca nu este luata in considerare, sa zicem ca si proba aceea fotografie, poate sa fie considerata un inceput de proba scrisa care se poate completa cu martori.


Nici graficul din luna ianuarie nu era semnat si stampilat !
Răspuns la discuția Demisie - Urgent
2007_rozi a scris:

Pentru siguranta dumneavoastra incercati sa faceti o copie a acelui grafic. Orice dovada este buna (o fotofrafiere a acelui grafic sa spunem cu telefonul mobil....sa fie acolo).


Am facut o fotografie cu telefonul mobil, dar nu se vede foarte bine si nu e nici stampila firmei pe el nici semnatura patroanei. Credeti ca poate fi luat in considerare???
Răspuns la discuția Demisie - Urgent
elis a scris:

Demisia operează încetarea contractului de muncă, în mod unilateral, fără a fi necesară aprobarea acesteia de către angajator. Angajatorul poate renunţai total ori parţial la termenul de preaviz.
Luati legatura cu patroana si vedeti ce spune. Daca sunteti scos din graficul de lucru, asta inseamna ca a aprobat demisia fara preaviz.


Va multumesc frumos pentru raspuns!
O zi frumoasa sa aveti!
Răspuns la discuția Demisie - Urgent
2007_rozi a scris:

Consider ca trebuie sa mergeti la patroana si sa scrie ce acel exemplar ca se aproba sau macar sa puna stampila.
Nu de alta, dar sa nu va treziti ca sunteti chemat la cercetarea disciplinara pentru nerespectarea termenului de preaviz stabilit prin codul muncii.
[/quot

Eu pe graficul de lucru al lunii februerie nu mai figurez, desi in primele 9 zile ale lunii am lucrat normal, adica respectand turele 12/24, 12/48, cum ar trebui sa merg de acum incolo, in ce tura, in ce zi tinand cont ca eu am fost inlocuit cu altcineva???
Răspuns la discuția Demisie - Urgent
elis a scris:

Normal trebuia sa scrie ca se aproba fara efectuarea preavizului. In acest caz, cred ca opereaza in virtutea legii termenul de preaviz.


Am inteles, sunt de acord cu ce-mi spuneti dumneavoastra, dar eu pe graficul de serviciu luna februarie nici macar nu mai figurez (lucrez 12/24 si 12/48); pe ce tura sau care este tura mea, eu nemaifigurand pe grafic ?!

Si mai am o nelamurire: patroana scriindu-mi pe demisie doar ca a primit un exemplar, in cat timp ar trebui sa imi spuna ca s-a aprobat sau nu tot ceea ce eu am scris acolo, incluzand si faptul ca am scris si fara preaviz.
Multumesc frumos!
Răspuns la discuția Demisie - Urgent
Paven Florentina a scris:

Exista si posbilitatea ca angajatorul sa renunte total sau partial la termenul de preaviz.




Buna ziua!
Revin cu o intrebare: mi-am dat demisia, in care am scris ca solicit fara preaviz, patroana a scris pe cererea de demisie ca a primt un exemplar si s-a semnat (fara stampila firmei); in acest caz ar trebui sa mai merg la serviciu sau nu???
Multumesc anticipat!
Răspuns la discuția Demisie - Urgent
Paven Florentina a scris:

Exista si posbilitatea ca angajatorul sa renunte total sau partial la termenul de preaviz.



Acum am inteles, va multumesc frumos pentru raspunsuri!
Răspuns la discuția Demisie - Urgent
Paven Florentina a scris:

Demisia intemeiata pe art. 79 din Codul muncii nu trebuie aprobata. Daca vi se refuza inregistrarea acesteia, expediati-o prin posta cu recomandata cu aviz de primire. Demisia isi va produce efecte la implinirea termenului de preaviz.



Va multumesc pentru raspuns!
In CIM in dreptul zilelor de preaviz in cazul demisiei nu scrie nimic, e lasat spatiu liber.
Am inteles, expediez decizia prin posta si eu ce ar trebui sa fac in continuare, sa merg la munca pana primeste ea decizia tinand cont ca in CIm nu scrie nr de zile de preaviz in cazul demisiei?? Sau ce ma sfatuiti?
Speneti-mi va rog: in cazul in care nu mi se aproba cerera de demisie si nici nu mi se da un nr. de inregistrare ce ar trebui sa fac???
Multumesc!
Buna seara tuturor!
Sunt angajat in functia de CASIER intr-o statia de benzina din data de 12 01 2009, desi lucrez din 15. 12.2008, iar problemele mele au inceput inainte de a mi se intocmi CIM, adica am fost platit si pe perioada in care nu am avut CIM si mi s-au retinut 65 Ron din cauza lipsurilor la inventar cu toate ca nu am semnat nicio preluare de gestiune, atunci nu am facut niciun comentariu. In schimb in data de 09.02 2009, in ziua de salariu, din nou ne-au fost retrasi tutturor angajatilor suma de 95 Ron tot pentru acelasi motiv, repet nu am semnat nici pana in acel moment nici o lista de inventariere si nu am primit nicio o hartie la mana pentru oprirea acelor bani. De data aceasta am pus intrebari, care au suparat foarte tare patroana si am fost chemat in biroul ei unde mi s-a cerut demisia, nu am semnat nimic, a doua zi am fost la munca si nu am mai fost lasat sa imi exercit atributiunile de casier. Prin telefon patroana mi-a spus ca sunt concediat, urmand ca la sfarsitul zilei sa imi aduca decizia de concediere. Seara cand a venit mi-a spus ca s-a razgandit si mi-a dat o decizie cu noi atributiuni, acelea ale unui om de serviciu, dar functia si salariul raman nemodificate. Eu nu am semnat nici acea decizie, iar astazi 12.02.2009 am facut o sesizare ITM-ului in care am scris tot ce v-am spus dvs. mai sus.
Verbal mi-a spus ca nu mai am voie sa ma apropii de bani si de casa de marcat. Am facut o cerere (in care am solicitat confirmarea in scris si enumerarea motivelor pentru care mi-a inmanat acea decizie si nu mai am voie sa imi exercit atributiunile conform fisei postului) la care i-am cerut sefei de statie un nr. de inreg. de care am fost refuzat categoric, apoi telefonic am solicitat acel nr de inreg patroanei, care mi-a raspuns ca o sa mi-l dea cand o sa aiba timp. Eu maine trebuie sa merg la munca si nu stiu ce ar trebui sa fac, sa semnez acea decizie spunandu-i ca refuz noile atributiuni sau sa imi dau demisia.
Ce ma sfatuiti??