avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 647 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Conflict cu angajatorul - Demisie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Conflict cu angajatorul - Demisie

Buna seara tuturor!
Sunt angajat in functia de CASIER intr-o statia de benzina din data de 12 01 2009, desi lucrez din 15. 12.2008, iar problemele mele au inceput inainte de a mi se intocmi CIM, adica am fost platit si pe perioada in care nu am avut CIM si mi s-au retinut 65 Ron din cauza lipsurilor la inventar cu toate ca nu am semnat nicio preluare de gestiune, atunci nu am facut niciun comentariu. In schimb in data de 09.02 2009, in ziua de salariu, din nou ne-au fost retrasi tutturor angajatilor suma de 95 Ron tot pentru acelasi motiv, repet nu am semnat nici pana in acel moment nici o lista de inventariere si nu am primit nicio o hartie la mana pentru oprirea acelor bani. De data aceasta am pus intrebari, care au suparat foarte tare patroana si am fost chemat in biroul ei unde mi s-a cerut demisia, nu am semnat nimic, a doua zi am fost la munca si nu am mai fost lasat sa imi exercit atributiunile de casier. Prin telefon patroana mi-a spus ca sunt concediat, urmand ca la sfarsitul zilei sa imi aduca decizia de concediere. Seara cand a venit mi-a spus ca s-a razgandit si mi-a dat o decizie cu noi atributiuni, acelea ale unui om de serviciu, dar functia si salariul raman nemodificate. Eu nu am semnat nici acea decizie, iar astazi 12.02.2009 am facut o sesizare ITM-ului in care am scris tot ce v-am spus dvs. mai sus.
Verbal mi-a spus ca nu mai am voie sa ma apropii de bani si de casa de marcat. Am facut o cerere (in care am solicitat confirmarea in scris si enumerarea motivelor pentru care mi-a inmanat acea decizie si nu mai am voie sa imi exercit atributiunile conform fisei postului) la care i-am cerut sefei de statie un nr. de inreg. de care am fost refuzat categoric, apoi telefonic am solicitat acel nr de inreg patroanei, care mi-a raspuns ca o sa mi-l dea cand o sa aiba timp. Eu maine trebuie sa merg la munca si nu stiu ce ar trebui sa fac, sa semnez acea decizie spunandu-i ca refuz noile atributiuni sau sa imi dau demisia.
Ce ma sfatuiti??
Cel mai recent răspuns: Ileana Schwarz , Avocat 23:31, 12 Februarie 2009
1. Mergeti la munca,.(ca si cand nu s-a intamplat nimic)
2. Nu semnati nimic.
3. Cereti lamuriri prin scrisoare recomandata pe adresa firmei ( cu o confirmare de primire si nota de inventar)solicitand sa vi se explice care este motivul pentru care nu mai aveti acces la ce faceati inainte.
4.in nici un caz nu va dati demisia.
5. Apoi, cu rabdare(nervi tari) asteptati sa vedeti ce face.
6. trebuie sa va prezentati la serviciu in fiecare zi, conform programului.

succes
av. Ileana Schwarz

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie - urgent Albert17 Albert17 Speneti-mi va rog: in cazul in care nu mi se aproba cerera de demisie si nici nu mi se da un nr. de inregistrare ce ar trebui sa fac??? Multumesc! (vezi toată discuția)
Gestiune-drepturi salariale-inchidere cim volodea volodea Buna ziua, Am fost angajat ca gestionar, cu CIM pe per. nedeterminata dar cu per. de proba de 90 de zile, din 5.12.2011. La sfarsitul anului fostul gestionar ... (vezi toată discuția)
Va rog ajutati-ma - plangere a angajatorului impotriva a 11salariati laremi laremi Am fost angajata la un minimarket pe baza unui cim care nu a fost semnat de catre mine(cim-ul s-a inregistrat la trei luni de la data angajarii si a fost ... (vezi toată discuția)