Buna seara.Acum am pensie pt. limita de varsta(am decizia) din 2016..Am tot depus online la CNPP tot felul de adeverinte de unde am lucrat si diplome facultate la zi si carnetul si adeverinta de somaj si livret militar,absolut tot ce am avut.Ca urmare am primit pe 08.08.2024 o decizie in care mi-au mai considerat si cei 5 ani de facultate la zi si probabil si alte adeverinte.Intrebari :
1-este aceasta celebra decizie recalculata conform noii legi care se aplica de la 01 septembrie 2024?(pt. ca stiam ca aceste noi decizii trebuie sa le primim in perioada 15.08-30.08.2024)
2-daca la 1) raspunsul este ”nu” atunci intreb : ” pentru pensia recalculata cu aplicare de la 01 sept. ar trebuia sa primesc o noua decizie ( intre 15.08 si 30.08.2024,asa cum se spune)care sa cuprinda specificat clar urmatoarele : a)numar total de puncte,b)puncte de contributivitate,c)puncte de stabilitate,c)puncte asimilate si necontributive.
Daca la 2) raspunsul ar fi ”da” mi-ar fi si mie usor sa-mi verific pensia ”recalculata”.
Multumesc pentru timpul acordat si pt.raspunsuri........Stima.
Locuiesc in Bucuresti - sector 5
Pe 15.09.2016 mi s-a furat numarul de inmatriculare la masina.
Am chemat politia:poze,proces verbal,declaratie la politie si mi-a zis sa astept.
Pe 07.11.2018 primesc ORDONANTA de la Judecatoria sect.5 prin care se zice ca "DISPUN" :
1)"Renunta la urmarirea penala,in cauza avand ca obiect infractiunea de furt prev.de art.228 alin.1 din Cp,intrucat nu exista un interes public in urmarirea acesteia" si apoi
2) Cheltuielile judiciare raman in sarcina statului,conf.art.275,alin.3 din C.p.p.
Apoi azi 19.11.2018 am primit citatie (emisa la 09.11.201) ca "sunt chemat in instanta la data de.......la camera P21,Complet c1 penal confirmari,in calitate de INTIMAT in dosarul cu obiectul confirmare renuntare urmarire penala(art.318 alin.12 NCPP)Intrebari :
1- ce inseamna calitatea de INTIMAT ?
2-mi se aduce vreo acuzatie(am vreo vina) ca am reclamat furtul numarului de inmatriculare?
3-sau ma cheama doar ca sa confirm ca nu mai am nici o pretentie de continuare a cautarii celui care a furat numarul?
4- trebuie sa-mi angajez un avocat?
Mii de multumiri pt raspunsuri.
Stima.
Se elimina diminuarea si intra in calcul stagiul asimilat(cursuri universitare de zi, pensie de invaliditae, armata). Postati din cele doua decizii:
Total stagiu de cotizare si din ce se compune acesta.
Buna ziua.Fiind intr-o situatie similara intreb : ce intelege legiuitorul prin " La data indeplinirii conditiilor pentru acordarea pensiei pentru limita de varsta ......pensia anticipata partiala ...se recalculeaza prin eliminarea diminuarii .......si prin adaugarea perioadelor asimilate (facultatea la zi + armata) " ? Inseamna ca pensia va creste doar prin acea eliminare de diminuare sau cresterea va include DIMINUAREA + SURPLUS DATORAT CELOR 5 ANI FACULTATE LA ZI + 6 LUNI ARMATA?
Intreb pt.ca,in situatia mea,in NOUA decizie (trecere de la anticipata la limita de varsta) nu-mi apar cei 5 ani de facultate la zi+6 luni armata,deducand astfel ca acea crestere ce mi s-a acordat vine DOAR de la elminarea diminuarii.Nu ar trebui ca cei 5 ani de facultate la zi+6 luni armata sa-mi aduca si ei(ele) o crestere a pensiei peste cea de limita de varsta?
Multumesc pt.raspuns.
Buna seara,
1-ies din Bucuresti pe la Cora-Pantelimon si merg pe sos.Pantelimon,traversez podul si continui pe bd.Biruintei pana la biserica Sf.Nicolae,fac stanga la acel giratoriu si merg pana la str.Pacii nr 27.................AM NEVOIE DE ROVINIETA ?(dupa pod imediat este un indicator de iesire din Municipiul Bucuresti-de aceea intreb).
2- ies din Bucuresti pe la Big-Romprim spre Popesti Leordeni si merg pana la strada Paraul Rece.Am nevoie de rovignieta pana acolo?
Rog raspuns de la cei care cunosc LEGEA cu rovinieta ...............nu doresc raspuns "pe auzite".................multumesc anticipat cunoscatorilor.
O seara buna.
Multumesc tuturor celor care si-au dat cu parerea.Am retinut din cele de mai sus ca "" Potrivit Ordonantei, soferii sunt obligati sa aiba masinile dotate cu anvelope de iarna atunci cand circula pe drumurile publice acoperite cu zapada, gheata sau polei. Asadar, utilizarea cauciucurilor de iarna nu este conditionata de o anumita perioada de timp, ci doar de starea carosabilului, dupa cum ne-a explicat mai demult comisarul sef de politie, Lucian Dinita, director al Directiei Rutiere din cadrul Inspectoratului Rutier al Politiei Romane. Acesta a declarat pentru AvocatNet.ro ca reprezinta „contraventie, conducerea autoturismului pe drumurile publice acoperite cu zapada, gheata sau polei, fara ca acesta sa fie dotat cu anvelope de iarna, nefacandu-se referire (in textul actului normativ - n.red.) la o anumita perioada a anului”.
Atunci,daca tot NU SE FACE REFERIRE IN LEGE LA O ANUMITA PERIOADA DIN AN,consider ca se face o MARE greseala in presa cand se anunta cu mare tam-tam ca "de la 01 noiembrie trebuie sa avem cauciucuri de iarna".Acest lucru este mediatizat in fiecare an si induce in eroare pe toti. Concluzia de retinut este : 1)IN PERIOADA 01ianuarie-31 decembrie a anului NU esti obligat la cauciucuri de iarna daca NU mergi pe zapada,mazga,polei(atentie-ploaie NU figureaza NICI in lege),dar si 2)IN PERIOADA 01ianuarie-31 decembrie a anului DA esti obligat la cauciucuri de iarna daca mergi pe zapada,mazga,polei(atentie-ploaie NU figureaza NICI in lege).
Ramane deci intrebarea logica:"Ce facem fratilor pe ploaie".......................:-/
Buna ziua:2 intrebari scurte va rog
1-am cauciucuri de vara-sunt amendat maine pe un drum cu zapada(de pilda Transfagarasan)?
2-am cauciucuri de vara-sunt amendat IN NOIEMBRIE-MARTIE daca pe drum nu e strop de zapada,polei,noroi,ploaie?
Multumesc anticipat de raspunsuri...........:luck:
Degeaba astepti 2014 - de timbrul de mediu nu scapi.Poti avea ghinionul sa se revina la vechiul calcul si sa trebuiasca sa platesti nu 250 ci 2500 euro..............:wave: