avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 443 soluții astăzi
Forum Activitate vlad_andrei

Activitate vlad_andrei

Răspuns la discuția Amanare inmatriculare masina
Multumesc de sfat. Nu mi-e clar un aspect - la RCA m-am interesat si pot face asigurare in continuare pe firma, platesc un pic mai mult dar asta este.. Asemeni si la CASCO.

Insa ce se intampla in caz de accident? Firma fiind radiata, cred ca juridic acel contract nu este valid. Evident e posibil ca nimeni sa nu se uite daca firma e radiata sau nu.. insa daca se uita?

Multumesc mult.
Buna ziua, apreciez un sfat.
Vreau sa inchid firma la care sunt actionar, insa am o masina pe firma. Astazi am radiat masina de pe firma si am inscris-o pe persoana fizica la Directia Taxe Impozite de la Amzei. Cand am ajuns la ANAF am aflat ca in loc de 500euro cat facusem calculul pentru taxa de poluare de fapt am de platit 1500euro (pentru ca este euro3).
Cum toata masina face cam 2000 euro, nu cred ca o sa platesc prea curand 1500 euro pentru ea.. insa asta e problema mea.

Va rog sa ma ajutati cu un sfat.
Ce se intampla daca:
- inchid firma
- continui sa fac ITP pe cartea veche a masinii (inregistrata pe firma)
- las talonul asa cum este el (adica pe firma)

Ma gandesc ca din punctul de vedere al firmei nu se poate intampla nimic, masina nu mai este inscrisa acolo. Din punctul de vedere al persoanei fizice, in cel mai rau caz platesc niste amenzi+penalitati (pentru depasire 30 zile).. dar oricum nu ajung la 1500 euro.

E ceva ce imi scapa? Care e cel mai rau scenariu? In caz de accident e vreo problema? (ma gandesc ca daca am RCA si CASCO facut la zi, nu ar trebui sa fie nici aici vreo problema - gresesc?)

Multumesc mult.
Vlad
Răspuns la discuția plangere sau plangere prealabila
:)
vad partea amuzanta, insa prefer un raspuns in numar de luni - evident daca se poate.
multumesc
Buna ziua,

nu stiu daca a fost facuta o plangere sau a fost doar o intimidare.
Aceasta este si intrebarea: aproximativ cam cat timp dureaza de la data unei plangeri si pana cand cineva este citat ?
(1/2/3 luni? 1 an?)

Cu multumiri
sa inteleg din lipsa de raspunsuri, ca pur si simplu nu exista un raspuns..
si ca trebuie sa astept indefinit o citatie? (daca aceasta va veni .. )

va rog sa imi spuneti daca aceasta este situatia, nu e nici o suparare..
multumesc

Multumesc de sfaturi, am sa incerc sa va lamuresc atat cat imi sta in putere.

Legat de temeiul de a da in judecata, nu cunosc nici un detaliu, pentru ca nu am vazut niciodata acuzele,
DOAR mi s-a pus in vedere ca vor fi acuze de ordin penal. Asa cum am inteles, cu putinele mele cunostiinte de drept, este ca orice acuza gen:
- folosirea bunurilor companiei in interes propriu
- concurenta neloiala etc..
ce pot fi puse fi aduse unui administrator, daca li se adauga termenul "in faza continuata" intra sub incidenta penala.

Asa cum am afirmat nu stiu daca acestea este "temeiul legal", insa daca acesta ar fi, exista o perioada de timp determinata in care as fi citat la domiciliu ?

Cu multumiri
Vlad
wow, multumesc de lamuriri

hai sa fie un pic mai clara intrebarea, acum aprox 4 luni m-am retras dintr-o firma unde eram asociat si administrator, si am fost amenintat, in repetate randuri, ca daca plec voi fi dat in judecata .. in ciuda amenintarilor am cedat actiunile din firma, mi-am dat demisia din fct de administrator si am plecat ..

pana acum nu am primit nici o instiintare, absolut nimic

exista un termen dupa care pot sa stau linistit ? sau se poate depunde "plangere" / "plangere prealabila" absolut oricand ?! si sa fiu instiintat si la 1 an dupa eveniment ..

multumesc
Topicul este foarte util, cateva nelamuriri legate de descrierea pe larg de mai sus:

1. de ce ar alege cineva sa faca o "plangere penala prealabila" (cu restrictia de 2 luni) in conditiile in care poate oricand sa faca o "plangere" (fara restrictie de timp si care nu poate fi retrasa) ?
Este cumva legat de "anumite infractiuni cu pericol social redus" ? daca da, ce inseamna asta mai pe larg?

2. de la data "plangerii penale prealabile" sau a "plangerii", care este termenul de instiintare a persoanei invinovatite?

3. cat este "termenul de prescriptie" pentru o plangere?

Multumesc