avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 645 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Amanare inmatriculare masina
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Amanare inmatriculare masina

Buna ziua, apreciez un sfat.
Vreau sa inchid firma la care sunt actionar, insa am o masina pe firma. Astazi am radiat masina de pe firma si am inscris-o pe persoana fizica la Directia Taxe Impozite de la Amzei. Cand am ajuns la ANAF am aflat ca in loc de 500euro cat facusem calculul pentru taxa de poluare de fapt am de platit 1500euro (pentru ca este euro3).
Cum toata masina face cam 2000 euro, nu cred ca o sa platesc prea curand 1500 euro pentru ea.. insa asta e problema mea.

Va rog sa ma ajutati cu un sfat.
Ce se intampla daca:
- inchid firma
- continui sa fac ITP pe cartea veche a masinii (inregistrata pe firma)
- las talonul asa cum este el (adica pe firma)

Ma gandesc ca din punctul de vedere al firmei nu se poate intampla nimic, masina nu mai este inscrisa acolo. Din punctul de vedere al persoanei fizice, in cel mai rau caz platesc niste amenzi+penalitati (pentru depasire 30 zile).. dar oricum nu ajung la 1500 euro.

E ceva ce imi scapa? Care e cel mai rau scenariu? In caz de accident e vreo problema? (ma gandesc ca daca am RCA si CASCO facut la zi, nu ar trebui sa fie nici aici vreo problema - gresesc?)

Multumesc mult.
Vlad
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 23:18, 9 Iunie 2013
Asta e, faceti ce fac 99% din cei care cumpara o masina acum, din cauza taxei, in aseptarea unei legi mai bune... Trec masina la fisc si merg cu actele fostului proprietar in trafic. Pentru linistea sufleteasca, in cazul in care o sa trebuiasca sa relationati cu asiguratorul, sau sa iesiti din tara cu masina, puteti face si procura sau cntract de comodat. Mai puteti deschide actiune in instanta pentru inmatricularea fara taxa si cand/daca veti avea sentinta, inmatriculati atunci masina.
Multumesc de sfat. Nu mi-e clar un aspect - la RCA m-am interesat si pot face asigurare in continuare pe firma, platesc un pic mai mult dar asta este.. Asemeni si la CASCO.

Insa ce se intampla in caz de accident? Firma fiind radiata, cred ca juridic acel contract nu este valid. Evident e posibil ca nimeni sa nu se uite daca firma e radiata sau nu.. insa daca se uita?

Multumesc mult.
vlad_andrei a scris:

E ceva ce imi scapa? Care e cel mai rau scenariu? In caz de accident e vreo problema? (ma gandesc ca daca am RCA si CASCO facut la zi, nu ar trebui sa fie nici aici vreo problema - gresesc?)

Cel mai rau scenariu, dpdv police este : retinere talon, amenda si puncte.
Cel mai rau scenariu, dpdv RCA, daca sunteti dvoastra vinovat este : sa nu va plateasca despagubirea catre celalalt participant la trafic si sa ii reparati masina din buzunar!
Cel mai rau scenariu, dpdv Casco, este sa va vireze asiguratorul banii in contul din banca care nu exista! Adica sa nu vi mai vireze.
Cel mai rau scenariu, dpdv al falsului in declaratii, este sa va puna cineva pe undeva (RCA, ITP, Casco) sa completati si semnati acte /formulare cu stampila in numele firmei sub sanctiunea falsului in declaratii ...si sa o faceti! Aici, in caz de accident grav, este penal!

Daca nu se intampla nimic neplacut in trafic ... viata lunga si km la fel !!!

Desigur, police poate sa nu va prinda, daca respectati regulile, nu are cum!
RCA, poate sa nu se prinda ! Casco, poate sa deconteze direct cu serviceul de reparatii!
Ramane falsul in declaratii ...asta vi-l asumati !
Ultima modificare: Duminică, 9 Iunie 2013
trandafir2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa timbru auto SilvianD SilvianD Buna seara! Am cumparat un auto BMW 320d e46, din 2004, de la verisoara mea, care il cumparase de la firma prietenului ei. Am facut contract de V-C, am lasat ... (vezi toată discuția)
Ce sancțiuni se da pentru conducerea unui autoturism fără itp, asigurare și radiata din circulație? Sandra17 Sandra17 Îmi poate spune cineva? Acest tip în afara ca a circulat cu autoturismul fără ITP, ASIGURARE ȘI RADIATA DIN CIRCULAȚIE., Acesta a intrat cu ... (vezi toată discuția)
Buna seara vin și eu cu o întrebare cineva din familie a rulat ... Tomi tmv Tomi tmv Buna seara vin și eu cu o întrebare cineva din familie a rulat cu mașina fără itp și RCA a fost oprit de poliție și i sa luat talonul și plăcuțele ... (vezi toată discuția)