avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 228 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Ce sancțiuni se da pentru conducerea unui autoturism ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Ce sancțiuni se da pentru conducerea unui autoturism fără itp, asigurare și radiata din circulație?

Îmi poate spune cineva? Acest tip în afara ca a circulat cu autoturismul fără ITP, ASIGURARE ȘI RADIATA DIN CIRCULAȚIE., Acesta a intrat cu mașina(fata) prin porțile mele intenționat.... Distrugând-le!!!! Apoi când a dat cu spatele sa oprit pe drumul public în fata curți mele, într. O fracțiune de secunda a dat cu spatele intenționat lovindu-mi mașina parcata pe podul vecinei unde existau camere de filmat. După a fugit..... La aproximativ 20 de ore de la ce sa întâmplat a fost prins în trafic cu autoturismul.... La adus la secție pentru a declara accidentul. Polițiștii care l. Au prins ia ridicat talonul, ia luat nr. De pe mașină și doar a fost sancționat.
Totuși asa toți putem ieși pe străzile din România fără acte la autoturisme. Doar ca ramai fără mașina și o amendă!? Atât??
Domnul nu ma cautat sa discutam despre pagubele produse. Doar după ce a fost prins în trafic de agenții de politie. Sa respectat legile din România în privința acestui tip?
Ultima modificare: Duminică, 20 Octombrie 2019
Sandra17, utilizator
Cel mai recent răspuns: adriandimitriu , utilizator 22:30, 20 Octombrie 2019
Nu spuneți nimic despre vreo reclamație pe care ați fi făcut-o la poliție: distrugere, etc. Ați făcut?
Este infractiune atat de distrugere , cat si conducere a unui autovehicul pe drumurile publice neinmatriculat....Asta in prima faza deoarece din cercetari pot deriza si alte infractiuni

DenisRif, utilizator

Adrian Dimitriu a scris:

Luni fac și reclamația. Atât eu cât și mama mea. Chestia este cum sa fi doar sancționat, fără talon și nr mașina ... Pentru ca ai fost în trafic prins.... Fără acte și radiata mașina.
daca citesc bine, politia i-a ridicat talonul si placutele de inmatriculare. prin urmare, masina nu era radiata din circulatie, era doar suspendata din motive de ITP si asigurare.
in al doilea rand ati avut noroc pentru ca l-au prins, fiindca dvs nu ati declarat (inca) accidentul.
ceea ce nu inteleg e un lucru ce tinde sa se generalizeze: e mai usor sa te plangi pe avocatnet decat sa declari accidentul la politie? statul apara ordinea publica, nu interesele private ale cetatenilor.

Sandra17 a scris:
ÎPolițiștii care l. Au prins ia ridicat talonul, ia luat nr. De pe mașină și doar a fost sancționat.

adriandimitriu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Auto neinmatriculat, numere false stefan_000 stefan_000 Buna seara, am avut un accident cu un autoturism, a rezultat dauna totala. Am cumparat un altul, aceeasi culoare, aceleasi dotari, cu alte cuvinte IDENTICA. ... (vezi toată discuția)
Radiere inexistenta a masini gaby9123 gaby9123 Buna ziua!Am vandut o dacie 1310 pentru programul rabla...Cel caruia am vandut-o a dus-o la distrus, a primit certificatul de distrugere urmand sa mearga la ... (vezi toată discuția)
Masina inamtriculata inainte de 2007 , anulare timbru de,mediu hino hino Buna ziua. Am cumparat o masina inmatriculata in RO in 2003. Valoarea timbrului de mediu reprezinta aprox 70% din pretul masinii, asa ca am consultant un ... (vezi toată discuția)