Inainte de a ajunge la executor judecatoresc , pentru a-mi recupera creata de la debitor , nu stiu cum ar fi mai bine sa procedez in urma hot judecatoresti cu titlu executoriu. Sa consider perioada de scurgere a timpului in urma hot judecatoresti (care este 1 luna si jumatate in urma), ca neexecutare de bunavoie a creantei ? Sau sa-i pun in vedere o nota de informare asupra creantei si un termen limita , eventul prin posta pentr a fi luata la cunostinta ?
Merci
Care sunt pasii pentru recuperare creanta in urma procesului civil ? Care este timpul necesar ?
Am revenit cu ultima sedinta : in urma instintarii avocatului cu privire la decesului defunctului, avocatul care reprezenta defunctul a depus in fata instantei incetatrea mandatului sau. Completul de judecata a dispus solutia
" Pune în vedere recurentilor indice mostenitorii intimatului decedat Amână judecarea cauzei la data de ......., , pentru când părţile au termen în cunostinţ ".
Ce cale pot urma in continuare ?
Ce poate fi mai rau sa intamplat. Reclamntul a decedat in timpul judecarii in faza de recurs. Amintesc faptul ca prima instanta de judecata a admis actiunea favorabil in favoarea reclamantului reclamantului. Problema este ca mostenitorul nu vrea sa mai faca cerere de continuitate in actiunea de judecare. Ce se poate intampla in acest caz ? Ramane favorabila actiunea pimei instante, daca procesul se suspenda ?
Consider ca raspunsurile in topic petru acest subiect imi sunt mai mult decat suficiente. Multumesc tuturor avocatilor consultanti la acest subiect.
Merci foarte mult pentru ambele raspunsuri. Ar mai fi totusi o nelamurire in acest subiect ; Reclamantul decedat are o fosta sotie inainte de deschiderea dosarului in cauza. Aceasta sotie intra in partjul succesoral , avand caliate de reclamant impreuna cu fiul reclamantului ?
Avem o intrebare : daca tatal meu (reclamant) se stinge din viata inainte de finalitatea procesului, de revocare a unui contract v - c , ce se intamla in continuare ? Trebuie sa redeschidem un nou proces pentru succesiune ? Sau procesul se stinge fara finalitate ?Trebuie facut un act testamentar ?(din care sa rezulte cine dobandeste finalitatea in admiterea actiunii) ?
as vrea sa stiu daca prescriptia in timpul anulului 2009 , a fost intrerupta in timpul procesului deschis de mostenitor, si de asemeni daca prescriptia a fost intrerupta in timpul procesului de divort , in anul 2009, si daca prescriptia a fost intrrupta in timpul cercetarii la procuratura ?
In anul 2006 , luna x are loc o vanzare- cumparare imobil. Tot in anul 2006 in luna y are loc o v-c teren. Vanzatorul ramane cu drepul de uzufructuare viagere fara intretinere. Afla continutul adevarat al actelor impotriva vointei lui in anul 2008. In anul 2009 , un mostenitor deschide actiune in instanta asupra terenului in anul 2006, luna y. Cauza castigata de mostenitor. Tot in anul 2009 vanzatorul deschide proces de divort cu fosta sotie. In anul 2010 vanzatorul afla ca a fost sedat (exista dovada) in anul 2006 , in luna x.
Intrebare este daca vanzatorul poate in prezent in anul 2010, sa deschida proces pentru anularea contractelor de vanzare cumparare, stiind ca in luna x , acesta nu avea viciu de consimtamant. Si mai ales ca nu a primit nici un ban din urma ambelor vanzari ? Actualmente dosar in cercetate la procuratura.
Va multumesc cu foarte mult repect.
Avocatul potrivit inca nu l-am gasit aici in Timisoara ,unde sunt si domiciliat. As putea avea un avocat din alt oras, de preferinta din Bucuresti ? As putea sa deschid procesul si in alt oras ? De preferinta in Bucuresti. As fi mai favorizat daca s-ar deafasura procesul la o distanta mai mare ????