avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 452 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Revocare act vanzare cumparare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Revocare act vanzare cumparare

Contract de v-c cota parte cu dreptul de uzulfrut viager, catre copii nelegitimi ai actualei sotii. Cum as putea sa-mi redobandesc dreptul de propietar , deoarece fiind in varsta am fost dus in eroare , spundumise ca semnez un act de luare in intretinere ? Desi se consemneaza in contracul de v-c ca am primit o suma 16000 RON, eu nu am primit nici un leu. Valoare cu mult nereala a imobilului.Actualmente sotia plecata in strainatate fara acordul meu si copii acestia nu ma pot intretine. I-am primit in casa si i-am ingrijit (sotia si copii). Acum desi sunt majori nu pot sa ma intretina.
Cel mai recent răspuns: Meroiu Daniela , Avocat 16:39, 21 Februarie 2009
Puteti cere in instanta anularea contractului pentru viciu de consimtamant si eroare...E un proces dificil, de durata si parerea mea este sa apelati la un avocat.

Av. Gheorghe Alexandru
sunt convinsa ca aveti sanse mari sa castigati in instanta daca ati face anularea contractului pt viciul de consimtamant si pret nereal.

av. vasilescu
Buna ziua,

se poate incerca desfiintarea acestui contract pentru ca a avut un pret neserios. Chestiunea cu eroarea depinde foarte tare de situatia de fapt. daca actul a fost incheiat la notar pica de tot pentru ca notarul are obligatia legala sa lamuresca partile cu privire la actele pe care le face.

av. Boncu
Merci pentru incurajare in legatura cu raspunsul d-voastra. Adevarul este ca c-v a fost intocmit dupa 3 saptamini de iesirea mea din spital , unde am avut o operatie complicata la ficat. Actele medicale certifica data de iesire din spital si starea precara pe care o aveam. Problema este ca medicamentele prescrise atunci nu au legatura cu starea mea de discernamant. Dar mai pot spune ca am probleme cu diabetul inca de mult inainte de intocmirea actelor de v-c. Aceast diabet mi-a scazut cu mult vazul si auzul , care in prezent mi se diminueaza tot mai mult. Discernamantul imi era afectat de stararea bolnavicioasa , Dar cum sa dovedesc ? Mai pot spune ca desi nu am primit nimic in schimb, cu atat mai mult sa-mi dovedeasca notarul ca mi-a numarat vreun leu.
semneaza
Un pensionar inselat
Dovada lipse de discernămînt este exclusă. Nu vi s-a administrat nicio medicaţie care să afecteze discernămîntul, nu aţi avut antecedente.

Eroarea nu se prezumă. Ea trebuie dovedită. Fără dovezi, nu aveţi nicio şansă de anulare a actului.

În privinţa preţului, actul autentic face deplină credinţă între părţi pînă la proba contrară. Deci, iarăşi probă. Fără probă, şanse zero.

Preţul neserios nu este totuna cu preţul sub valoarea imobilului. Trebuie avut în vedere şi faptul că s-a înstrăinat doar nuda proprietate, vînzătorul rezervîndu-şi dreptul de uzufruct viager. Trebuie avută în vedere şi valoarea de piaţă a imobilului, pe care nu o cunoaştem. Prezintă impotranţă şi relaţiile dintre vînzător şi cumpărător (rudenie, afinitate), care pot conduce la aprecierea că preţul mai mic decît valoarea de piaţă a fost stabilit în considerarea acestor legături.

Aveţi nevoie de un avocat dat naibii pentru a putea desfiinţa un asemenea act. Faptul că cumpărătorii nu vă întreţin nu vă ajută cu nimic. Nu ţine de probă pentru ceea ce vreţi să dovediţi.

Alte discuții în legătură

Inselaciune cu apartamentul narcis-andrei narcis-andrei Vecina mea de 85 ani a facut act de VC - viager pe apartamentul ei de 2 camere, la o familie. Ea nu are nici o alta ruda, toti i-au decedat. In act se ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare -cumparare cu uzufruct se poate ataca? tina_cris27 tina_cris27 suntem 3 fratii si parintii mei doresc sa imi treaca mie garsoniera lor prin contract de vanzare-cumparare cu uzufruct (adica sa stea in casa lor pana la ... (vezi toată discuția)
Contract de intretinere ptrclavinia ptrclavinia o persoana a facut contract de intretinere cu o familie , deci dupa ce moare persoana respectiva, apartamentul - obiectul contractului va deveni a familiei ... (vezi toată discuția)