Sotia mea a decedat in 2004, an in care am facut si succesiunea.
Pe 4 martie 2011 am primit de la Administratia Financiara o instiintare de plata pe numele sotiei, facand referire la o amenda de circulatie veche.
Se poate aplica termenul de prescriptie de 3 ani conform Decret 167/1958, facand trimitere la statutul meu de mostenitor care preia datoriile sotiei decedate, sau se aplica reglementarile de la regimul amenzilor contraventionale, unde termenul de prescriptie este de 5 ani de la 1 ianuarie al anului urmator nasterii dreptului ?
Nu stiu ce pozitie sa adopt. Va rog luminati-ma.
Multumesc anticipat.
Nicolae Sararoiu
Multumesc pentru promptitudine.Mi-ati putea sugera un exemplu de redactare pentru Contestatia la decizia de pensie ?
Aceasta se depune la Judecatoria sectorului de domiciliu?
Cu stima,
Nicolae Sararoiu
Stimate Doamne/Stimati Domni,
Am primit decizia de pensie la calculul careia Casa de pensii nu a tinut seama de sporuri suplimentare intre care si o perioada de 12 ani in care am lucrat in acord global in cercetare. Inteleg ca pot in termen de 45 de zile sa contest decizia cerand sa se recalculeze punctul de pensie, inclusiv cu sporurile amintite, pentru care angajatorul a platit contributiile aferente (se specifica clar in adeverinta).
Va rog respectuos, sa aveti amabilitatea sa-mi precizati daca angajatorul desface contractul de munca cu data comunicarii deciziei, sau asteapta solutionarea in instanta in cazul depunerii contestatiei (eventual temeiul legal pentru aceasta).
Va multumesc pentru timpul acordat.
Nicolae Sararoiu