avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 821 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Termen de prescriptie pentru mostenitor care preia ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Termen de prescriptie pentru mostenitor care preia datoriile defunctului

Sotia mea a decedat in 2004, an in care am facut si succesiunea.
Pe 4 martie 2011 am primit de la Administratia Financiara o instiintare de plata pe numele sotiei, facand referire la o amenda de circulatie veche.
Se poate aplica termenul de prescriptie de 3 ani conform Decret 167/1958, facand trimitere la statutul meu de mostenitor care preia datoriile sotiei decedate, sau se aplica reglementarile de la regimul amenzilor contraventionale, unde termenul de prescriptie este de 5 ani de la 1 ianuarie al anului urmator nasterii dreptului ?
Nu stiu ce pozitie sa adopt. Va rog luminati-ma.
Multumesc anticipat.
Nicolae Sararoiu
Cel mai recent răspuns: ContSters160686 , utilizator 19:50, 7 Martie 2011
Varianta 2 , dar nu mai e mult...Cand a fost emisa amenda?
Daca mai sunteti in termen, depuneti " contestatie la executare".
Ultima modificare: Marți, 8 Martie 2011
avvalentina, utilizator
se aplica termenul de 5 ani. dvs ati preluat si pasivul cat si activul mostenirii.prin urmare va trebui sa platiti amenda.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Termen de prescriptie avas avas Buna ziua.Pe scurt am urmatoarea problema:in mai 2003 ,dupa un control din partea Garzii financiare , am primit o amenda ,pe persoana fizica (fiind ... (vezi toată discuția)
Actiunea in somatie de plata cosminculea cosminculea Prescrierea actiunii in somatie de plata prevazuta de OG 5/2001 (vezi toată discuția)
Prescriptia extinctiva ene cosmin ene cosmin Se aplica prevederile art. 2 din Decretul nr. 167/1958 actelor juridice administrative ? :"> (vezi toată discuția)