Art.2 al Decretului 167 din 1958 reglementează, în opinia mea, regimul nulităţii absolute a actului juridic civil din perspectiva prescripţiei extinctive, stabilind că nulitatea poate fi invocată oricînd, fie pe cale de excepţie, fie pe cale de acţiune - adică, este imprescriptibilă extinctiv.
Regimul juridic al actului administrativ (actul unilateral cu caracter individual sau normativ emis de o autoritate publica, in regim de putere publica, in vederea organizarii executarii legii sau a executarii in concret a legii, care da nastere, modifica sau stinge raporturi juridice, aşa cum îl defineşte Legea nr.554/2004) nu face obiectul reglementării prin Decretul 167/1958.
revin si dezvolt. Daca un act juridic administrativ emis cu incalcarea legii a generat un alt act juridic administrativ subsecvent, desigur si acesta ilegal ( avand in vedere ca primul a fost emis cu incalcarea legii ) iar ulterior a fost anulat de o instanta, nu antreneaza anularea si a actului subsecvent ? Deci nu se poate cere constatarea nulitatii pe cale de actiune a actului subsecvent ca urmare a anularii deja a ctului initial ? Si aceasta tinind cont ca este vorba de acte juridice administrative, respecti dispozitii ale primarului ?
Anularea actelor administrative se face în condiţiile şi termenele prevăzute de Legea 554/2004 - Legea contenciosului administrativ. Iar anularea are ca temei nelegalitatea actului administrativ.
Nu are nimic a face Decretul 167/1958 cu actele administrative.