Intrucat atat sotia cat si dvs sunteti cetateni romani iar casatoria a fost inregistrata in Romania chiar daca amandoi aveti domiciliul in Germania, puteti introduce o actiune de divort la instanta judectaoreasca romana invocand prevederile legii 105/1992, respectiv ale art. 150 pct. 1. Acest articol prevede ca :"Instantele romane sunt competente sa judece :
1. procese dintre persoane cu domiciliul in strainatate, referitoare la acte sau fapte de stare civila inregistrate in Romania, daca cel putin una dintre parti este cetatean roman;
In ceea ce priveste derularea procesului, daca nu doriti sau nu puteti sa va prezentati-prezenta reclamantului fiind obligatorie la divort- puteti sa mandatati un avocat cu procura speciala sa va reprezinte in sustinerea cauzei.
Daca circumstantele si motivele pentru care fiul dvs a fost incredintat sotului nu mai sunt aceleasi cu cele care au determinat luarea acestei hotarari de catre instanta, se poate formula o cerere de reincredintare a baiatului catre dvs.De asemenea , intrucat baiatul a implinit varsta de 14 ani, poate fi chiar el titularul acestei cereri de incredintare.
Daca societatea comerciala pe care dvs ati infiinat-o ca asociat unic a fost facuta inainte de incheierea casatoriei - deci cu fonduri proprii - urmeaza in principiu regimul bunurilor proprii ale sotilor in cazul unui partaj . Se poate aprecia de asemenea ca bunurile achizitionate de societate, chiar dupa incheierea casatoriei - fiind exclusiv obtinute din profiturile firmei, sunt bunuri proprii. O problema care se ridica este aceea a dividendelor intrucat se poate prezuma ca acestea au fost cheltuie de ambii soti.