avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 802 soluții astăzi
Forum Activitate Ioana cristina Cioaric

Activitate Ioana cristina Cioaric

Răspuns la discuția Divort
Intrucat atat sotia cat si dvs sunteti cetateni romani iar casatoria a fost inregistrata in Romania chiar daca amandoi aveti domiciliul in Germania, puteti introduce o actiune de divort la instanta judectaoreasca romana invocand prevederile legii 105/1992, respectiv ale art. 150 pct. 1. Acest articol prevede ca :"Instantele romane sunt competente sa judece :

1. procese dintre persoane cu domiciliul in strainatate, referitoare la acte sau fapte de stare civila inregistrate in Romania, daca cel putin una dintre parti este cetatean roman;
In ceea ce priveste derularea procesului, daca nu doriti sau nu puteti sa va prezentati-prezenta reclamantului fiind obligatorie la divort- puteti sa mandatati un avocat cu procura speciala sa va reprezinte in sustinerea cauzei.
Daca circumstantele si motivele pentru care fiul dvs a fost incredintat sotului nu mai sunt aceleasi cu cele care au determinat luarea acestei hotarari de catre instanta, se poate formula o cerere de reincredintare a baiatului catre dvs.De asemenea , intrucat baiatul a implinit varsta de 14 ani, poate fi chiar el titularul acestei cereri de incredintare.
Răspuns la discuția partaj firma
Daca societatea comerciala pe care dvs ati infiinat-o ca asociat unic a fost facuta inainte de incheierea casatoriei - deci cu fonduri proprii - urmeaza in principiu regimul bunurilor proprii ale sotilor in cazul unui partaj . Se poate aprecia de asemenea ca bunurile achizitionate de societate, chiar dupa incheierea casatoriei - fiind exclusiv obtinute din profiturile firmei, sunt bunuri proprii. O problema care se ridica este aceea a dividendelor intrucat se poate prezuma ca acestea au fost cheltuie de ambii soti.