Buna ziua si multumesc celor ce au avut ideea de a deschide acst site ce ajuta multa lume.
Problema mea este in felul urmator,sunt casatorit cu o fata ce detine dubla cetatenie roman-german,casatoria a avut loc la primaria orasului medias de 1 an si 6 luni .acuma de o luna mi-am dat seama ca sotia mea imi este infidela,urmarindo iam gasit sms in telefonul mobil cu un baiat ce lucreaza impreuna la Mercedes-Benz.a reusit sa isi recupereze telefonul am ramas fara mesaje ce erau probe importante.dar spre norocl meu in timp ce imi impachetam hainele am gasit o scrisoare de dragoste.find speriata a fugit la mama ei care a invatato sa mearga la politie sa declare ca am lovito in picior ceea ce a si facut .am fost chemat am dat declaratie ca e totul o inscenare mam prezentat cu scrisoarea nu am fost in nici un fel avertizat de domni politisti.noi amadoi suntem cu domiciliul stabil in germania iar intrebarea mea fara ca ea sa fie de acord pot cere unei instante din romania divortul.pe scrisoare ma pot baza ?ma ajuta?nu sunt de acord sa divortez in germania ca noi romani suntem mai mici ca ei.iar dreptatea se da femei egal de cele intimplate.va multumesc in speranta ca ma veti ajuta !
Avind in vedere ca ati incheiat casatoria in Romania putei formula actiune de divort la Medias,numai cu conditia ca domiciliul dv. sa nu mai fie in Germania ci in Roamnia, intrucit competenta apartine instantei de la ultimul domiciliu comun al sotilor dupa legea romana. Cred ca probele dv. sunt suficiente pentru a se dispune desfacerea casatoriei din vina sotiei.
Intrucat atat sotia cat si dvs sunteti cetateni romani iar casatoria a fost inregistrata in Romania chiar daca amandoi aveti domiciliul in Germania, puteti introduce o actiune de divort la instanta judectaoreasca romana invocand prevederile legii 105/1992, respectiv ale art. 150 pct. 1. Acest articol prevede ca :"Instantele romane sunt competente sa judece :
1. procese dintre persoane cu domiciliul in strainatate, referitoare la acte sau fapte de stare civila inregistrate in Romania, daca cel putin una dintre parti este cetatean roman;
In ceea ce priveste derularea procesului, daca nu doriti sau nu puteti sa va prezentati-prezenta reclamantului fiind obligatorie la divort- puteti sa mandatati un avocat cu procura speciala sa va reprezinte in sustinerea cauzei.
daca aveti domiciliul si in tara va divortati in tara, pentru ca aici ati incheiat casatoria.Divortul se pronunta in baza probelor cu inscrisuri si martori.Deci iti trebuie un martor care sa spuna de ce nu va intelegeti