avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 533 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort de un cetatean strain
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort de un cetatean strain

buna ziua.sotul meu locuieste in Romania unde ne-am si casatorit cu multi ani in urma apoi am emigrat in Germania si acum sotul a renuntat la cetatenia germana si s-a restabilit in Romania unde ar vrea sa si divortam.eu am in continuare numai cetatenia romana si doresc sa divortam.el are acte romanesti iar eu germane.am vazut ce acte sunt necesare.intreb daca mai am nevoie de alte acte in plus fata de cele necesare unui divort intre cetatenii romani? dupa divort doresc sa-mi reiau numele de dinainte si nu stiu ce mai trebuie sa fac mai departe in Germania pentru a finaliza total acest divort? rog cine stie sa ma indrume sa posteze . va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 00:38, 1 Februarie 2011
Nu aveti nevoie de acte noi
Indicat ar fi sa semnati de comun acord o actiune,care poate fi judecata in prezenta partilor in instanta,care poate fi solutionata,fie la un notar,fie la Oficiul Starii Civile ,unde s-a inregistrat casatoria.
In toate situatiile este necesara prezenta ambelor parti
nu aveti nevoie de alte acte.
automat luati numele avut inainte de casatorie
va multumesc pentru raspunsuri.stiti cumva ce demersuri mai trebuie sa fac in Grrmania,in afara deciziei judecatoresti care trebuie tradusa,pentru a-mi schimba actele de identitate si permisul pe noul nume?
Mergeti sau telefonati la Ambasada Romaniei sau la reprezentanta romaneasca cea mai apropiata de domiciliul dvs.
Succes !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cetatean roman- canadian a nascut in romania, si de-aici numai probleme avatar899 avatar899 Am venit in Romania cu ideea sa fiu langa familia si prietenii de aici pentru nasterea acestui copil. Totul frumos pana vine vorba de actele pentru ... (vezi toată discuția)
Schimbare de nume in acte - dupa casatoria cu un cetatean german petro_lore petro_lore buna, in august ma casatoresc in germania cu cetatean german; as dori sa stiu ce acte trebuie schimbate dupa casatorie(in urma schimbarii numelui) si cat ... (vezi toată discuția)
Probleme transcriere certificat casatorie si nastere din india ... Transcriere_doc Transcriere_doc Probleme transcriere certificat casatorie si nastere din India Buna ziua, poate cineva sa ofere o solutie la situatia in care ma aflu? Sunt casatorita in ... (vezi toată discuția)