avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 335 soluții astăzi
Forum Activitate kleytos

Activitate kleytos

este foarte interesant subiectul si sunt si eu curios de modul de interpretare a legii in ceea ce priveste contributiile CASS si CAS. Astept si eu cu nerabdare un raspuns bine argumentat pe aceasta tema
acum ca a aparut OG si a aparut si modificarea modificarii care ii situatia pentru un PFA cu norma in IT pentru luna in curs???
Ce trebuie sa declare si unde si ce trebuie sa plateasca?
Răspuns la discuția inginer- scutire impozit
in cazul in care sa zicem sunt absolvent de studii superioare in domeniul calculatoarelor si imi fac PFA si voi avea in fiecare an peste 10.000 dolari venit anual, beneficiez de ceva scutire si in care ani?
PS. acum de cand s-a modfificat codul fiscal voi fi obligat sa platesc cas, sanatate, etc la cei peste 10.000 daca voi fi PFA?
ce nu stiu eu e care e baza legala care le permite actelor modificatoare aferente codului fiscal sa faca derogari sau sa modifice articole din titlul Dispozitii generale din capitolele Scopul si sfera de cuprindere a Codului fiscal, Interpretarea si modificarea Codului fiscal, Definitii, Reguli de aplicare generala ale codului fiscal.
as vrea sa ma ajutati sa inteleg si eu modalitatea de derogare a prevederilor privind art. 4 alin. (2) din Legea nr. 571/2003 articol care are urmatorul text:

(2) Orice modificare sau completare la prezentul cod intra in vigoare cu incepere din prima zi a anului urmator celui in care a fost adoptata prin lege.


deogare care afecteaza cred eu si art. 3 puctul d) care are urmatorul text:

Art. 3. - Impozitele si taxele reglementate de prezentul cod se bazeaza pe urmatoarele principii:

d) eficienta impunerii prin asigurarea stabilitatii pe termen lung a prevederilor Codului fiscal, astfel incat aceste prevederi sa nu conduca la efecte retroactive defavorabile pentru persoane fizice si juridice, in raport cu impozitarea in vigoare la data adoptarii de catre acestea a unor decizii investitionale majore.

Răspuns la discuția Intocmire si semnare bilant
tot pe aceeasi tema am o intrebare:
o persoana cu studii superioare economice poate fi imputernicita de un SRL in baza unui contract de mandat sa indeplineasca functia de director econmomic si apoi sa semneze bilantul societatii
un SRL a depus la ORC o hotarare a adunarii generale (asociat uniuc) privind dizolvarea. asta s-a intamplat inainte de introducerea impozitului minim. la depunerea hotararii societatea nu avea nici o datorie la buget. din pacate nu are nici mijloace fixe si nici lichiditati. Etapa a doua este lichidarea firmei care presupune obtinerea unui certificat fiscal de la DGFP si intocmirea bilantului de lichidare.
Si acum intrebarile:
-daca certificatul de atestare fiscala este cerut in aceasta perioada este firma debitoare la buget cu impozitul minim tinand cont de faptul ca firma nu a avut activitate de la 30.04.2009.
-daca trebuie platit impozitul forfetar si firma nu are suficienti bani si mijloace fixe pentru a putea fi valorificate inseamna ca asociatul trebuie sa pateasca din buzunar impozitul?
Am si eu o mare nelamurire si nu gasesc nicaieri informatii concrete desprea aceasta problema.
Vreau sa infiintez un SRL la tara si vreau ca sediul sa fie la casa.
Nelamurirea este cum sunt definiti vecinii "direct afectati" si daca eu am nevoie (sau nu) de acordul cuiva pentru a-mi stabili sediul firmei la casa. Mentionez faptul ca fata de vecini sunt despartit printr-un gard, gard care delimiteaza limita de proprietate, deci nu avem nici un perete comun.
In cazul in care nu este nevoie de acordul vecinilor, ma puteti ajuta cu un model de declaratie pe proprie raspundere, adica ce anume trebuie sa specific in aceasta declaratie.