avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 438 soluții astăzi
Forum Activitate savurazvan

Activitate savurazvan

Răspuns la discuția schimbare cod caen srl-d
nu este ok 4532 pentru ca pe contractul de comodat apare ca am spre folosinta doar o camera din casa, iar un magazin de piese auto ( 4532 ) nu poate functiona doar intr-o singura camera. asta a fost explicatia celor de la anaf cand am vrut sa ma inregistrez ca platitor de tva.
pai de aia sunt inca in ceata. eu nu vreau vanzare prin internet. comanda de la beneficiar o voi primi pin telefon iar piesa o voi livra eu. deci 4799 mi se pare mult mai ok decat 4791. iar codul caen 4532 trebuie sa il schimb deoarece nu e ok la anaf.
eu in actul constitutiv am si codurile 4791 si 4799. ce trebuie sa fac ca sa trec 4791 ca obiect de activitate principal?
buna ziua. am infiintat recent un srl-d cu activitatea principala 4532. cand am ajuns la anaf sa inregistrez firma ca platitoare de tva mi-au zis ca pentru codul asta trebuie sa am un magazin de vanzari piese auto. eu nu vreau asta. eu voi functiona acasa ( unde este si sediul social ) iar vanzarile se vor face prin telefon, la comanda, nu voi avea depozit, magazin, etc. de la anaf mi-au zis ca ei nu stiu ce cod caen ar trebui sa pun in locul celui actual si ca pe ei ii intereseaza ca pe certificatul constatator de la orc sa scrie ca activitatea se desfasoara la beneficiar si nu la sediul social/sediile secundare. intrebarea mea este daca pot folosii codul caen 4799?
sper sa nu supar pe nimeni, am si eu 2 intrebari legate tot de inmatriculare fara plata taxei si nu cred ca mai este nevoie de inca un topic.

sunt din brasov. ce sanse de reusita am? ce pot face ca sa pot circula cu masina pe durata procesului?
Răspuns la discuția Donatie ONG - auto
freeelis a scris:

Codul fiscal prevede anumite scutiri pentru autoturismele care se incadreaza in una din urmatoarele categorii:
a) vehicule istorice, definite conform prevederilor legale in vigoare;
b) autoturisme provenite din donatii;
c) autoturisme finantate direct din imprumuturi nerambursabile, precum si din programe de cooperare stiintifica si tehnica, acordate institutiilor de invatamant, sanatate si cultura, ministerelor, altor organe ale administratiei publice, structurilor patronale si sindicale reprezentative la nivel national, asociatiilor si fundatiilor de utilitate publica, de catre guverne straine, organisme internationale si organizatii nonprofit si de caritate.

Prin urmare, in cazul unei donatii incheiata in mod valabil avand ca obiect un autoturism, donatarul, cel care dobandeste autoturismul, nu va mai plati taxa speciala de inmatriculare auto.

Mai este valabil ce a scris freeelis?
Vreau sa donez un autoturism unei asociatii sportive (non profit).
Răspuns la discuția Vatamare corporala
am fost chemat la sectia de politie pentru a ma instiinta ca l-au gasit pe proprietarul masinii si m-au pus fata in fata cu el. am vorbit, mi-a zis ca masina a fost imprumutata, dar nu mai stie cui i-a imprumutat masina in acea zi. nu ne-am inteles si el a ramas sa dea o declaratie, in care a scris ca el nu imprumuta masina. dupa 2 zile m-au chemat iarasi la sectia de politie sa imi comunice ca stiu cine e proprietar, proprietarul a zis ca el nu imprumuta masina si ca nu stie nimic despre cele intamplate si nu au ce face. dosarul o sa ramana cu autor necunoscut si deschis pe o perioada de 5 ani.

intrebarea mea este, chiar nu se poate face nimic?
eu am 2 martori, din care unu este fratele meu ( din cate am auzit el nu poate fi martor), toti am depus plangere, respectiv declaratii.

buna ziua,
scriu aici ca sa nu mai deschid un alt topic.
am luat bataie in trafic :(. am fost la politie, am depus plangere, am fost si mi-am scos certificat medico legal (5-6 zile de ingrijiri medicale) . pana aici totul bine. m-au sunat de la politie si mi-au zis ca au gasit proprietarul masinii, care nu vrea sa recunoasca cine conducea masina, el declara ca masina a fost imprumutata in ziua in care s-a produs incidentul, si ca nu isi mai aduce aminte cui anume a imprumutat masina. ce se poate face in cazul asta? de la politie am fost sfatuit sa imi retrag plangerea deoarece o sa ajungem la proces si acolo pierd bani degeaba.nu vreau sa o las asa.

acum sa va povestesc si ce s-a intamplat.
intr-o seara ma intorceam din rasnov, cand am observat ca din spatele meu venea un autoturism cu viteza mare, s-a apropiat foarte tare si statea in spatele meu la mai putin de 1 metru, banuiesc ca vroia sa ma depaseasca, dar nu avea cum, pentru ca din sens opus veneau alte masini. am apasat pedala de frana cat sa se aprinda stopurile, masina nu a franat, si cred ca s-a speriat pentru ca a pus frana brusc. dupa aceea mi-am continuat drumus inspre brasov, si la primul semafor, am vazut ca ajunsese inaintea mea. din dreapta a coborat o persoana, care a fugit inspre masina mea, mi-a deschis usa, si a inceput sa ma loveasca. nici nu am avut timp sa ma intorc sa incui usa.:(