avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 824 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Vatamare corporala
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Vatamare corporala

Buna seara,
am un baiat de 13 ani care din greseala a lovit un copil introducandu-i un pai in ureche, acesta a fost internat in spital timp de 3 zile, am luat legatura cu parintii copilului si mi-au spus ca are timpanul fisurat(o rana de cativa mm), si ca ar fi ramas cu o deficienta de auz care va fi vindecata dupa spusele doctorului, am incercat sa-i ajut dar m-au refuzat, va rog spuneti-mi la ce sa ma astept si cum sa procedez
Multumesc frumos,
Sunt disperata
Raspunderea penala poate fi angajata incepand cu varsta de 14 ani , daca fapta a fost savarsita cu discernamat , constatat in urma unei expertize obligatorii.
De la 16 ani , raspunderea penala este angajata neingradit (cu exceptiile prevazute de lege , cauze de exonerare).
Avand varsta de 13 ani , fiul dvs nu raspunde penal.In schimb , poate fi angajata raspunderea delictuala a parintilor.
Ultima modificare: Luni, 16 Februarie 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
Se poate angaja raspunderea civila a parintilor pentru fapta delictuala a minorului lor , in nici un caz raspunderea penala .C alte cuvinte vi se poate solicita sume de bani cu titlu de daune materiale ( despaguniri civile ) , respectiv cheltueilile efectuate cu medicatie , etc si daune morale constnd in suferinta provocata de fapta foiului dvs. .
buna ziua,
scriu aici ca sa nu mai deschid un alt topic.
am luat bataie in trafic :(. am fost la politie, am depus plangere, am fost si mi-am scos certificat medico legal (5-6 zile de ingrijiri medicale) . pana aici totul bine. m-au sunat de la politie si mi-au zis ca au gasit proprietarul masinii, care nu vrea sa recunoasca cine conducea masina, el declara ca masina a fost imprumutata in ziua in care s-a produs incidentul, si ca nu isi mai aduce aminte cui anume a imprumutat masina. ce se poate face in cazul asta? de la politie am fost sfatuit sa imi retrag plangerea deoarece o sa ajungem la proces si acolo pierd bani degeaba.nu vreau sa o las asa.


acum sa va povestesc si ce s-a intamplat.
intr-o seara ma intorceam din rasnov, cand am observat ca din spatele meu venea un autoturism cu viteza mare, s-a apropiat foarte tare si statea in spatele meu la mai putin de 1 metru, banuiesc ca vroia sa ma depaseasca, dar nu avea cum, pentru ca din sens opus veneau alte masini. am apasat pedala de frana cat sa se aprinda stopurile, masina nu a franat, si cred ca s-a speriat pentru ca a pus frana brusc. dupa aceea mi-am continuat drumus inspre brasov, si la primul semafor, am vazut ca ajunsese inaintea mea. din dreapta a coborat o persoana, care a fugit inspre masina mea, mi-a deschis usa, si a inceput sa ma loveasca. nici nu am avut timp sa ma intorc sa incui usa.:(
Exista martori ?
Cum poate demostra ca masina a fost imprumtata ? Cine a fost persoana imprumutata ? Declaratia acestia poate fi apreciata in concret de catre agentii de politie .
Unde se afla proprietarul masinii in momentul savarsirii activitatii infractionale ?Poate sustine afirmatiile cu martori?
Mentineti-va plangerea , intrucat sunteti indrituit a va recupera prejuidiciul efectiv cauzat .
Prin retragerea plangerii este inlaturata raspunderea penala , nemaifacandu-se acte de cercetare.
eu am 2 martori, din care unu este fratele meu ( din cate am auzit el nu poate fi martor), toti am depus plangere, respectiv declaratii.

Alte discuții în legătură

Accident rutier cioteai cioteai Duminica am facut un viraj la dreapta intr-o intersectie pe un drum comunal am incetinit am lasat geamul jos si am vb cu o femeie dupa care am scos din viteza ... (vezi toată discuția)
Bună seara! copilul meu a fost amenințat de un vecin, băiatul ... My Oana My Oana Bună seara! Copilul meu a fost amenințat de un vecin, băiatul 13 ani vecinul pensionare! La alergat cu bolovani, la înjurat ia zis ca îl taie și pe el ... (vezi toată discuția)
Autor tras la raspundere dupa 5 ani.lovire si alte violente. saxu saxu Daca au fost descoperiti autorii care m-au agresat in urma cu 5 ani intr-un club... pot sa-i mai trag cumva la raspundere? au fost gasiti cam la 2 ani, dar au ... (vezi toată discuția)