avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 902 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Autor tras la raspundere dupa 5 ani.Lovire si alte ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Autor tras la raspundere dupa 5 ani.Lovire si alte violente.

Daca au fost descoperiti autorii care m-au agresat in urma cu 5 ani intr-un club... pot sa-i mai trag cumva la raspundere? au fost gasiti cam la 2 ani, dar au tras de timp, s-au chemat unul pe altul de martori... in timp ce erau plecati prin strainatate.

Adica latura civila parca se prescrie in termen de 3 ani. nu ?
Cel mai recent răspuns: saxu , utilizator 00:58, 17 Aprilie 2013
Da, "raspunderea delictuala" se prescrie in 3 ani,,,Dar, ati fost lovit de persoane necunoscute,, si, cum D-voastra ati depus plangerea la organele de politie in termen procedural, si, acestia au gasit faptasii dupa o perioada de timp. Si, de la data cand va comunicat numele faptasilor nu a trecut 3 ani, puteti formula o actiune "in raspundere delictuala", cu pretentiile de daune materiale si daune morale. Ok.
Am zis doar la politie ca ... ma pronunt " parte civila cu o suma pe care o vei declara ulterior " .. atata tot... dar nimic contra lor...
Si mai e ceva..dupa ce am facut plangere pe autor necunoscut, eu i-am prins pe aia intr-un fel. I-am chemat pe post de martori/suspecti, asa frumos, sa nu mi se poate face dosar penal, am cerut testarea lor poligrafica, si pana la urma au cedat nervos si s-au blamat fiecare pe celalti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vatamare corporala carmen.stan carmen.stan Buna seara, am un baiat de 13 ani care din greseala a lovit un copil introducandu-i un pai in ureche, acesta a fost internat in spital timp de 3 zile, am luat ... (vezi toată discuția)
Recuperare daune materiale craiova craiova In urma unui accident o caruta cu lemne de furat lasata libera cu caii, a avariat 3 autoturisme, unul dauna totala, al doilea in valoare de 16000 ron si o a ... (vezi toată discuția)
Vreau sa o dau in judecata iulian1990 iulian1990 buna ziua.. am o mica problema..am o vecina care ma tot dispera cu politia.. cheama politia la orice ,iscare facuta de mine.. am numeroase amenzi in acesta ... (vezi toată discuția)