avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 733 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Recuperare daune materiale
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Recuperare daune materiale

In urma unui accident o caruta cu lemne de furat lasata libera cu caii, a avariat 3 autoturisme, unul dauna totala, al doilea in valoare de 16000 ron si o a treia cu o dauna de 3000 ron, autorul si-a recunoscut vina, procesul verbal intocmit de politistul din comuna i-a dat doar un avertisment faptasului - am depus o plangere penala si am sesisat IPJ Dolj pentru abuz in serviciu pentru cel care a intocmit procesul verbal - mi se spune ca nu voi primi nici o despagubire si nici faptasului nu i se va intampla nimic. Personal, refuz sa cred ca legile din Romania lasa nepedepsit autorul unui accident atat de grav si doresc sa aflu ce ar trebui facut pentru ca faptasul sa plateasca daunele si sa-si primeasca pedeapsa cuvenita pentru faptele descrise.
Cel mai recent răspuns: Cristina Pielmus , Avocat 12:45, 25 Ianuarie 2015
Proces civil pentru raspundere civila delictuala (raspunderea proprietarului pentru fapta animalului) impotriva proprietarului cailor.
proprietarul carutei este si proprietarul cailor, a dat declaratie si si-a recunoscut vina - ce poate stabili justitia?cum recuperez daunele provocate?puteti recomanda un avocat specializat si bun pentru o asemenea cauza in Craiova?
Instanta il poate obliga sa va despagubeasca pentru prejudiciul suferit.
Nu cred ca exista avocati specializati pe asemenea spete. In principiu, orice avocat ar trebui sa stie sa faca proces de raspundere civila delictuala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cere de judecată (avariere auto) jintors jintors Buna seara, sâmbăta masina mea care era parcată a fost lovită de o caruta scapata de sub control in timp eu ma aflam in vizita la matusa mea! Proprietarul ... (vezi toată discuția)
Acident Lica daniela Lica daniela Am fost lovit de o căruță in partea stângă mașina,si proprietarul carutei nu vrea sa plătească reparatia masini.ce pot sa fac??? Multumesc pt raspuns (vezi toată discuția)
Accidentata de un cal cu caruta cu propritarul care nu vrea sa despagubeasca Larisa2018 Larisa2018 Buna ziua! Am fost accidentata de un individ care circula pe contrasens cu calul si cu caruta...ce pot face mai departe pentru a imi repara masina....exista ... (vezi toată discuția)