avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 445 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Cere de judecată (avariere auto)
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Cere de judecată (avariere auto)

Buna seara, sâmbăta masina mea care era parcată a fost lovită de o caruta scapata de sub control in timp eu ma aflam in vizita la matusa mea!
Proprietarul carutei refuza sa plătească daunele. Politia a fost la locul accidentului exista martori si un proces verbal.
Eu as dori sa îl chem la judecată pentru acoperirea reparatiilor. Ma puteți ajuta cu un model de cerere la judecată in acest caz?
Multumesc anticipat.
Trebuie sa formulați acțiune în răspundere civilă delictuală pentru fapta proprie, art. 1349 C. civ., art. 1357-1371 C. civ.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Actiune in răspundere civilă delictuală: repararea prejudiciului suferit ca urmare a unei fapte de malpraxis. Marcel2017 Marcel2017 Buna seara. Doresc sa deschid actiune separata in răspundere civilă delictuală prin care sa solicit repararea prejudiciului suferit ca urmare a unei fapte ... (vezi toată discuția)
Pot cere si daune morale? ContSters359348 ContSters359348 Doresc sa chem in judecata pentru recuperarea cotei parte din investitie , deoarece coproprioetarii care nu mi-au prmis sa folosesc instalatia de alimentare cu ... (vezi toată discuția)
Acþiune civilã GheorgheFloroiu GheorgheFloroiu Bună seara, Am o serie de întrebări: 1. Dacă în urma efectuării actelor premergătoare de către organele de cercetare ale poliţiei, s-a dispus de ... (vezi toată discuția)