avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1125 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Donatie ONG - auto
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Donatie ONG - auto

Stimati colaboratori,

Doresc sa donez un autoturism (fabricatie 2004) unei Asociatii culturale, cu care am colaborat in ultima perioada. Spuneti-mi va rog daca in cazul de fata, taxa de prima inmatriculare se returneaza.

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: mikyangel , utilizator 14:16, 17 Noiembrie 2009
Codul fiscal prevede anumite scutiri pentru autoturismele care se incadreaza in una din urmatoarele categorii:
a) vehicule istorice, definite conform prevederilor legale in vigoare;
b) autoturisme provenite din donatii;
c) autoturisme finantate direct din imprumuturi nerambursabile, precum si din programe de cooperare stiintifica si tehnica, acordate institutiilor de invatamant, sanatate si cultura, ministerelor, altor organe ale administratiei publice, structurilor patronale si sindicale reprezentative la nivel national, asociatiilor si fundatiilor de utilitate publica, de catre guverne straine, organisme internationale si organizatii nonprofit si de caritate.

Prin urmare, in cazul unei donatii incheiata in mod valabil avand ca obiect un autoturism, donatarul, cel care dobandeste autoturismul, nu va mai plati taxa speciala de inmatriculare auto.

~ Conținut șters la cerere ~
freeelis a scris:

Codul fiscal prevede anumite scutiri pentru autoturismele care se incadreaza in una din urmatoarele categorii:
a) vehicule istorice, definite conform prevederilor legale in vigoare;
b) autoturisme provenite din donatii;
c) autoturisme finantate direct din imprumuturi nerambursabile, precum si din programe de cooperare stiintifica si tehnica, acordate institutiilor de invatamant, sanatate si cultura, ministerelor, altor organe ale administratiei publice, structurilor patronale si sindicale reprezentative la nivel national, asociatiilor si fundatiilor de utilitate publica, de catre guverne straine, organisme internationale si organizatii nonprofit si de caritate.

Prin urmare, in cazul unei donatii incheiata in mod valabil avand ca obiect un autoturism, donatarul, cel care dobandeste autoturismul, nu va mai plati taxa speciala de inmatriculare auto.

Mai este valabil ce a scris freeelis?
Vreau sa donez un autoturism unei asociatii sportive (non profit).
:O Eu am Creat de curănd o ehipa in galati de la anul ne vom inscrie in liga judeteana puteti sa am ajutati id mei bogdan14_steaua
Asa cum spune si freeelis donatarul nu plateste taxa de prima inmatriculare, dar daca donatorul a platit aceasta taxa nu i se va mai returna.

Alte discuții în legătură

Donatie autoturism Razvanis Razvanis Este posibil ca unul dintre membrii fondatori sa doneze un autoturism asociatiei ? se poate pune o clauza in contract conform carei in urma dizolvarii donatia ... (vezi toată discuția)
Donatie auto catre ong. se mai plateste taxa de mediu? scarlat_ramona scarlat_ramona Buna ziua, Sunt cetatean roman, rezident in Italia si doresc sa donez masina inmatriculata in Italia catre un ONG in Romania. In aceste conditii, la ... (vezi toată discuția)
Donare autoturism catre ong - procedura Boldea Boldea Buna ziua, Apelez la bunavointa dvs. pentru informare cu privire la procedura de inmatriculare,impunere a unui autoturism provenit din Germania, donat de ... (vezi toată discuția)