avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 272 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Donatie autoturism
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Donatie autoturism

Este posibil ca unul dintre membrii fondatori sa doneze un autoturism asociatiei ? se poate pune o clauza in contract conform carei in urma dizolvarii donatia - aurorurismul sin speta - sa se intoarca la donatar?Si inca o intrebare ,daca in contractul de donatie nu se interzice vanzarea bunului , bunul se poate vinde?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: mikyangel , utilizator 12:10, 20 Iulie 2009
1. da
2. nu trebuie neaparat sa faceti donatie, se poate da in folosinta pe un termen limitat in baza unui contract de comodat
3. in cazul contractului de comodat, nu se transfera proprietatea, deci nu se poate instraina
Va multumnesc pentru raspuns, posed o masina care nu e inmatriculata in RO si pe aceasta vroiam sa o donez, este adevarat ca in cazul donatiei respective nu se va mai platii taxa de prima inmatriculare?
Va multumesc anticipat!
Ultima modificare: Miercuri, 3 Iunie 2009
Razvanis, utilizator
Razvanis a scris:

Va multumnesc pentru raspuns, posed o masina care nu e inmatriculata in RO si pe aceasta vroiam sa o donez, este adevarat ca in cazul donatiei respective nu se va mai platii taxa de prima inmatriculare?
Va multumesc anticipat!

Aceeasi situatie o avem si noi. Suntem un ONG infiintat in 2009 , si o persoana doreste sa ne doneze un autoturism neinmatriculat. ONG-urile platesc taxe de inmatriculare si impozite anuale pentru masinile donate de catre terte persoane?
Razvanis a scris:

Va multumesc anticipat!

Nu se plateste taxa pe poluare pentru autovehicule atunci cand acestea sunt:
a) incadrate in categoria vehiculelor istorice, definite conform prevederilor legale in vigoare;
b) acordate institutiilor de invatamant, sanatate si cultura, ministerelor, altor organe ale administratiei publice, structurilor patronale si sindicale reprezentative la nivel national, asociatiilor si fundatiilor de utilitate publica, de catre guverne straine, organisme internationale si organizatii nonprofit si de caritate, prin donatii sau finantate direct din imprumuturi nerambursabile, precum si din programe de cooperare stiintifica si tehnica;
c) confiscate sau intrate potrivit legii in proprietatea privata a statului si acordate cu titlu gratuit in conformitate cu prevederile legale in vigoare;
d) destinate competitiilor sportive, definite conform prevederilor legale in vigoare.
Eu ca membru fondator al unei asociatii si totodata si presedintele acelei Asociatii vreau sa aduc o masina de dincolo, sa o inmatriculez pe numele meu si sa o folosesc in scopul Asociatiei. Intrebarea mea este daca in acest caz platesc taxa de prima imatriculare sau nu? Si sub ce forma pot face asta? Pot sa inchei un contract de comodat pentru dare in folosinta pe numele Asociatiei?

Alte discuții în legătură

Donatie ong - auto alexoiu alexoiu Stimati colaboratori, Doresc sa donez un autoturism (fabricatie 2004) unei Asociatii culturale, cu care am colaborat in ultima perioada. Spuneti-mi va ... (vezi toată discuția)
Auto donat catre un ong dennisnic dennisnic Daca un ONG primeste ca donatie din partea unui cetatean strain (olandez) un autoturism care este procedura de inmatriculare ? Va mai plati taxe de ... (vezi toată discuția)
Taxa prima inmatriculare pe ong LINUX LINUX buna dimineata, ma numesc dominique si sunt din craiova.am infintat un ong pentru strangerea de haine si fonduri pentru copiii unui azil din craiova. printre ... (vezi toată discuția)