avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 408 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Donatie autoturism
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Donatie autoturism

Este posibil ca unul dintre membrii fondatori sa doneze un autoturism asociatiei ? se poate pune o clauza in contract conform carei in urma dizolvarii donatia - aurorurismul sin speta - sa se intoarca la donatar?Si inca o intrebare ,daca in contractul de donatie nu se interzice vanzarea bunului , bunul se poate vinde?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: mikyangel , utilizator 12:10, 20 Iulie 2009
Daca aduceti masina pe numele dvs, veti plati acea taxa de poluare ... Dupa inmatriculare se poate face contract de comodat cu asociatia
Si daca o inscriu pe numele Asociatiei ca donatie si dupa 6 luni Asociatia mi-o vinde mie, platesc taxa?
Daca v-a fi inmatriculata pe numele asociatiei prima data, nu veti plati taxa de poluare .
Obligatia de plata a taxei intervine:
a) cu ocazia primei inmatriculari a unui autovehicul in Romania;
b) la repunerea in circulatie a unui autovehicul dupa incetarea unei exceptari sau scutiri dintre cele la care se face referire la art. 3 si 9 din OUG nr.50/2008.
Imi cer scuze ca insist dar vreau sa fiu sigura ca am inteles bine: Daca inscriu o masina adusa din afara pe numele Asociatiei , nu platesc taxa de prima inmatriculare .Intrebarea mea e:Daca dupa 6 luni o vand, cel care o cumpara plateste taxa?
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Donatie ong - auto alexoiu alexoiu Stimati colaboratori, Doresc sa donez un autoturism (fabricatie 2004) unei Asociatii culturale, cu care am colaborat in ultima perioada. Spuneti-mi va ... (vezi toată discuția)
Auto donat catre un ong dennisnic dennisnic Daca un ONG primeste ca donatie din partea unui cetatean strain (olandez) un autoturism care este procedura de inmatriculare ? Va mai plati taxe de ... (vezi toată discuția)
Taxa prima inmatriculare pe ong LINUX LINUX buna dimineata, ma numesc dominique si sunt din craiova.am infintat un ong pentru strangerea de haine si fonduri pentru copiii unui azil din craiova. printre ... (vezi toată discuția)