Multumesc mult pentru rapiditatea cu care mi-ati raspuns. Cand va fi nevoie de cei 2 martori? La prima infatisare? La a doua? Habar nu am cu ce sa ma prezint la prima infatisare.OFFFF tare incurcate mai sunt itele justitiei....Si nici nu ti se spune exact ce trebuie sa faci, cand si cum??? Tocmai d'aia am apelat la ajutorul dumneavostra. Puteti sa-mi spuneti pe scurt care sunt pasii?
Buna ziua,
Azi am depus dosarul pentru divort.Prima infatisare o avem pe 06 mai. Tinand cont de faptul ca din timpul casatoriei a rezultat o fetita care are acum 1 an si 8luni asi dori sa stiu care sunt pasii urmatori. Viitorul meu fost sot este de acord ca fetita sa ramana la mine. De impartit nu prea avem ce, in afara de un teren si o masina pe care deja le-am impartit noi. Eu am specificat in cererea de divort faptul ca in urma unor discutii sotul a parasit domiciliul lasand copilul in grija mea si ca de doua luni locuim separat. Practic in ce consta aceasta prima infatisare? Cam in cat timp se face ancheta sociala pentru stabilirea conditiilor in care locuieste minora? Sunt o novice in ceea ce priveste pasii unui divort, si sincera sa fiu nici nu mi-asi fi dorit sa aflu mai multe, dar situatia o cere. Asa ca la ce trebuie sa ma astept in perioada urmatoare? Nu de alta, dar trebuie sa-mi pregatesc nervii......
Multumesc mult de ajutor
Nu intentionez sa-i fac rau, voiam doar sa stiu ce motive pot invoca pentru divort in conditiile date De asemenea as vrea sa stiu care sunt pasii care trebuie urmati in asemenea situatie. Este foarte posibil ca din dorinta de a-mi face rau sa doreasca sa obtina custodia copilului. Ce ar trebui sa fac pentru a nu avea probleme in conditiile in care as dori spre exemplu sa plec din tara in vacanta impreuna cu copilul? Nu doresc sa mai aiba nici un fel de legatura cu noi, nici macar sa-i ofere copilului pensile alimentara.
Multumesc mult pentru ajutor.
Buna ziua,
Va scriu in speranta unui ajutor real. Sunt casatorita de aproximativ 3 ani si am un copil minor de 1 an si jumatate.Sotul meu nu este cetatean roman, are doar permisul de sedere pentru intregirea familiei, acela valabil 10 ani.In timpul casniciei a plecat de acasa de o multime de ori. Cate o saptamana, doua. Cel mai mult a fost plecat o luna, cu tot cu bagaje, fara sa-l interseze ce face copilul, ce manaca, daca este sanatos. L-am iertat de fiecere data cu gandul de a-i oferi copilului un camin stabil, cu o mama si un tata. Acum povestea s-a repetat. De 2 saptamani a plecat, fara ca macar sa stiu motivul. Nu a vorbit cu mine doua zile pentru ca ma dusesem sa inlocuiesc o colega de serviciu pentru cateva ore. In momentul in care l-am rugat sa-mi spuna motivul pentru care este suparat a reactionat violent s-a imbracat si a plecat. Nu a dat nici un telefon sa vada ce face copilul, daca este sanatos, daca are tot ce-i trebuie. S-a intors dupa o saptama si jumatate si si-a luat hainele, motivand ca asa vrea el.Nici macar nu a intrat sa vada ce face copilul.Mentionez ca locuim in casa parintilor mei. Vreau sa stiu daca poate fi incadrat la abandon de familie, care pot fi repercursiunile si daca poate avea vreodata vreo sansa la custodia copilului, in conditiile in care cred ca este a opta oara cand ne lasa si nu-l intereseaza.
Multumesc anticipat