Buna ziua,
Azi am depus dosarul pentru divort.Prima infatisare o avem pe 06 mai. Tinand cont de faptul ca din timpul casatoriei a rezultat o fetita care are acum 1 an si 8luni asi dori sa stiu care sunt pasii urmatori. Viitorul meu fost sot este de acord ca fetita sa ramana la mine. De impartit nu prea avem ce, in afara de un teren si o masina pe care deja le-am impartit noi. Eu am specificat in cererea de divort faptul ca in urma unor discutii sotul a parasit domiciliul lasand copilul in grija mea si ca de doua luni locuim separat. Practic in ce consta aceasta prima infatisare? Cam in cat timp se face ancheta sociala pentru stabilirea conditiilor in care locuieste minora? Sunt o novice in ceea ce priveste pasii unui divort, si sincera sa fiu nici nu mi-asi fi dorit sa aflu mai multe, dar situatia o cere. Asa ca la ce trebuie sa ma astept in perioada urmatoare? Nu de alta, dar trebuie sa-mi pregatesc nervii......
Multumesc mult de ajutor
Nu prea avet i ce face pana margeti in instanta prima data. Poate doar sa va luati un avocat, dar daca spuneti ca va intelegi cu sotul asupra partajului iar el nu are pretentii asupra copilului, va fi simplu.In principiu, ca reclamant veti avea nevoie de 2 martori .Dar trebuie sa va inarmati cu rabdare, deoarece intr-adevar trebuie citata autoritatea tutelara , iar ei cam uita sa o citeze la prima infatisare, sau ei nu se prezinta..... de regula survin mai multe amanari .
Multumesc mult pentru rapiditatea cu care mi-ati raspuns. Cand va fi nevoie de cei 2 martori? La prima infatisare? La a doua? Habar nu am cu ce sa ma prezint la prima infatisare.OFFFF tare incurcate mai sunt itele justitiei....Si nici nu ti se spune exact ce trebuie sa faci, cand si cum??? Tocmai d'aia am apelat la ajutorul dumneavostra. Puteti sa-mi spuneti pe scurt care sunt pasii?
La instantele brasovene, pana la primul termen de judecata are loc si efectuarea anchetei sociale si depunerea ei la dosar, instanta citand Autoritatea tutelara odat cu partile.
Astfel, la primul termen de judecata paratul va depune intampinare, sau va solicita termen pentru angajare aparator, sau nu se va prezenta sau se va prezenta personal si va declara ca este sau nu de acord cu divortul.
Dupa parcurgerea etapei intampinarii, daca partile invoca exceptii, instanta le va pune in discutia partilor in contradictoriu si va decide daca admite sau nu exceptiile, daca le uneste cu fondul, apoi se da cuvantul partilor la propunerea de probe. Instanta va incuviinta numai administrarea probelor utile, concludente si pertinente solutionarii cauzei.
Martorii propusi de parti, de obicei, se audiaza la acelasi termen de judecata. Daca unul din martori lipseste, instanta va amana cauza si daca nu se prezinta martorul de buna-voie il va amenda si il va aduce in fata instantei cu mandat de aducere efectiva.
Un proces poate dura, in functie de dorinta partilor de solutionare mai rapida sau nu a cauzei. ;)
Divort
dadeanna
buna , ma numesc anna si asi dori sa stiu ce intrebari se pun intrun divort , in care sunt implicati 2 copii si tatal nu este prezent.
vs rog sa-mi ... (vezi toată discuția)
Divort
ContSters133679
buna seara.am si eu o intrebare.sunt intr-un divort cu minori,azi am avut prima infatisare,paratul nu sa prezentat la infatisare iar urmatoarea infatisare e pe ... (vezi toată discuția)