avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1334 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort

buna , ma numesc anna si asi dori sa stiu ce intrebari se pun intrun divort , in care sunt implicati 2 copii si tatal nu este prezent.
vs rog sa-mi raspundeti

va multumesc
Cel mai recent răspuns: dadeanna , utilizator 00:11, 24 Martie 2011
E posibil sa nu va intrebe nimeni nimic.
Ati intentat actiunea de divort? Ati solicitat si incredintarea minorilor?
Intelegem ca nu ati angajat avocat.
inca nu am avocat , dar doresc sa divortez sotul meu este plecat de 4 ani si nu ma mai sustine de un an si jumatate asi dori sa stiu la ce sa ma astept in instanta , asi dori sa stiu intrebarile care mi se vor pune , eu nu stiu nimik de el de un an jnumate .

va multumesc
In ceea ce privesc intrebarile puse in cadrul procesului de divort, acestea se vor adresa de catre instanta martorilor cu care dvs. intelegeti sa va probati actiunea de divort si implicit cererile accesorii divortului.
De asemenea dvs. aveti dreptul sa adresati intrebari martorilor propusi.
Intrebarile vizeaza situatia de fapt expusa de dvs. in actiune cat si implicit motivele care fac imposibila continuarea convietuirii.
In privinta minorilor, de asemenea martorii vor fi intrebati pe diverse aspecte care privesc conditiile de crestere si educare pe care le puteti oferi minorilor, atasamentul acestora fata de dvs. si evident intrebari care vizeaza atat atitudinea partilor fata de copii lor in timpul convietuirii ,cat si dupa despartirea in fapt.
Chiar daca nu mai stiti nimic de sotul dvs., veti avea de urmat mai multi "pasi" procedurali in ceea ce priveste citarea acestuia, astfel ca mai ales ca va aflati in aceasta situatie, este imperios necesar sa va angajati avocat.
Astfel, in urma demersurilor procedurale care se urmeaza strict pentru a se ajunge la o procedura legal indeplinita, este posibil ca acesta sa se prezinte la divort sau sa-si angajeze un avocat in situatia in care este rezident in straintate, astfel ca trebuie sa luati in calcul si aceasta varianta.
Angajati avocat.
Ultima modificare: Miercuri, 23 Martie 2011
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
eu asi dori sami spuneti ce intrebari se pun atunci cant voi ajunge la prima infatisare pt divort,doar intrebarile care mi se vor pune mie direct.
va rog

multumesc
Instanta nu adreseaza intrebari partilor decat in situatia in care actiunea cuprinde neclaritati sau partile nu au formulat toate cererile accesorii divortului pe care instanta este obligata sa se pronunte.
Daca la prima infatisare procedura va fi legal indeplinita ,ceea ce ma indoiesc data fiind situatia expusa de dvs. , instanta va da cuvantul pe probele pe care doriti sa le propuneti in sustinerea cererii de divort.
Ultima modificare: Miercuri, 23 Martie 2011
MARTA SIMONA PETRE, Avocat

Alte discuții în legătură

Divort ioanaDD ioanaDD buna ziua,vreau sa divortez si nu stiu ce acte sunt necesare.Sunt casatorita de sase ani si am un copil de patru ani.Sotul fiind mereu in strainatate,noi ... (vezi toată discuția)
Divort oanastnc oanastnc sunt in proces de divort, maine este a 2 a infatisare, la prima sotul meu nu a venit,cererea de divort am introdus-o eu,maine se prezinta si spune ca nu este ... (vezi toată discuția)
Divort ContSters133679 ContSters133679 buna seara.am si eu o intrebare.sunt intr-un divort cu minori,azi am avut prima infatisare,paratul nu sa prezentat la infatisare iar urmatoarea infatisare e pe ... (vezi toată discuția)