sunt in proces de divort, maine este a 2 a infatisare, la prima sotul meu nu a venit,cererea de divort am introdus-o eu,maine se prezinta si spune ca nu este de acord cu divortul, din cite am inteles de la persoane care au mai trecut prin asa ceva, se cere martori, daca martorul pe care doream sa il citez nu se va prezenta din cauze de sanatate,pot sa cer suspendarea procesului pentru o perioada de 3 luni.multumesc anticipat celor care vor avea amabilitatea de a imi raspunde
Daca martorul nu se poate prezenta solicitati amanarea cauzei pentru imposibilitatea de prezentare a martorului, din motive medicale. Nu solicitati suspendarea.Insa din cate inteleg eu la termenul de maine se vor propune probe, respectiv proba cu un martor.Daca la termenul de maine veti propune proba cu martor oricum se va da un termen pentru a fi audiat.
spre rusinea mea, nu stiu sigur ce urmeaza maine, el se prezinta pentru prima oara la proces, preventiv am cerut informatii pentru ca nu stiu ce ma asteapta, stiu doar ca martorul la care m-am gindit in caz de nevoie(tatal meu), a facut zona zoster pe fond de stress si m-am gindit ca daca maine mi se va cere vreun martor nu stiu ce sa fac pentru ca alt martor nu am
[ editat- va rog, nu mai scrieti cu majuscule, multumesc]
IMI CER SCUZE, DIN CAUZA STRESULUI CU DIVORTUL AM FOST ATIT DE LIPSITA DE BUN SIMT, INCIT NICI MACAR NU V-AM MULTUMIT PENTRU AMABILITATEA SI PROMPITUDINEA CU CARE MI-ATI RASPUNS, AM VAZUT ACUM CA V-AM RASPUNS FARA MACAR SA VA FI MULTUMIT. VA ROG RESPECTUOS SA-MI ACCEPTATI SCUZELE
Astazi am avut a doua infatisare la procesul de divort, de data aceasta s-a prezentat si sotul meu; in momentul cind a fost intrebat daca este de acord cu divortul a spus ca nu este de acord, drept urmare s-a acordat un termen pentru a ii da posibilitatea sa probeze cu martori sau sa fie reprezentat de un avocat.Dupa aceasta infatisare si-a schimbat decizia si mi-a spus ca va fi de acord cu divortul, pentru ca nu - si poate permite un avocat si nici martori nu are;va rog frumos spuneti-mi ce anume presupune schimbarea acestui lucru, adica mai trebuiesc martori daca este si el de acord,la urmatoarea sedinta se ia in considerare optiunea lui de a fi de acord, va trebui sa fie audiat vreun martor la urmatorul termen?multumesc anticipat tuturor celor care vor avea amabilitatea de a-mi raspunde .
Partile pot desface casatoria prin acordul lor situatie in care nu mai este necesara administrarea de probatorii cu privire la motivele de divort.
Prin urmare, va prezentati impreuna la termenul fixat , va precizati actiunea in acest sens, incheiati separat un acord scris si semnat de ambele parti in fata instantei, iar instanta va verifica consimtamantul dvs. cu privire la desfacerea casatoriei prin aceasta modalitate.
Banuiesc ca va exista un acord al dvs.si cu privire la numele ce il veti purta dupa desfacerea casatoriei, prin urmare acordul va mentiona si in acest sens invoiala dvs. cu privire la reluarea sau pastrarea numelui din casatorie.
Din cele postate de dvs. anterior am vazut ca din casatorie dvs. nu au rezultati copii, astfel ca acordul dvs. va viza doar capatul principal de cerere -divortul si cererea accesorie divortului privind numele ce il veti purta dupa desfacerea casatoriei.
Art. 613 ind.1.1 c.proc.civ.
(1)În cazul în care cererea de divorţ se întemeiază pe acordul părţilor, ea va fi semnată de ambii soţi. Atunci când este cazul, soţii vor stabili şi modalităţile în care au convenit să fie soluţionate cererile accesorii divorţului.
(2)Primind cererea de divorţ formulată în condiţiile alin. (1), instanţa va verifica existenţa consimţământului soţilor, după care va fixa termen pentru soluţionarea cererii în camera de consiliu.
(3)La termenul de judecată, instanţa verifică dacă soţii stăruie în desfacerea căsătoriei pe baza acordului lor şi, în caz afirmativ, va trece la judecarea cererii, fără a administra probe cu privire la motivele de divorţ.
(4)La cererea soţilor, instanţa va pronunţa o hotărâre cu privire la divorţ potrivit alin. (3). Prin aceeaşi hotărâre, instanţa se va pronunţa, potrivit legii, cu privire la numele pe care îl va purta fiecare soţ după desfacerea căsătoriei şi, când este cazul, cu privire la încredinţarea copiilor minori şi contribuţia părinţilor la cheltuielile de creştere, educare, învăţătură şi pregătire profesională a copiilor. Tot astfel, instanţa va putea lua act de învoiala soţilor cu privire la alte cereri accesorii, în condiţiile legii.
(5)În cazul în care soţii nu se învoiesc asupra cererilor accesorii, instanţa va continua judecata administrând probele prevăzute de lege pentru soluţionarea acestor cereri.