avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 411 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort

buna ziua,vreau sa divortez si nu stiu ce acte sunt necesare.Sunt casatorita de sase ani si am un copil de patru ani.Sotul fiind mereu in strainatate,noi practic am stat mai mult singuri in casa lui cu soacra in curte.Acum doua luni m-am mutat ca nu am mai putut trai cu aceasta femeie si strainatatea ne0a indeopartat si am hotarat sa divortez.Nu vreau nimic din punct de vedere material,doar sa-mi iau copilul si sa traiesc linistita.El este deacord,dar nu vrea sa se prezinte la divort si nici nu am incredere ca-mi va trimite o hartie ceva ca e deacord.De aceea vreau sa va intreb ce trebuie sa fac sa divortez cat mai repede.Mentionez ca stau in chirie,mama ma ajuta cu copilul,iar eu lucrez cu un salar frumusel,ma pot intretine.Vreau sa fie un divort rapid si fara scandal sau vorbe urate,si el vrea acelasi lucru,Va rog sa ma sfatuiti cum ar trebui sa procedez.
Cel mai recent răspuns: ioanaDD , utilizator 18:30, 28 Decembrie 2010
trebuie sa stiti adresa lui din straiantate pt a-l cita acolo, va dura ceva mai mult daca nu se prezinta.
cerere de divort (poate vb cu un avocat sa v-o redacteze), certificat de casatorie, certificat de nastere copil, copie dupa buletinul dvs si dupa certificatul dvs de nastere, timbru judiciar de 0.3 lei, platiti la cec 39 lei si depuneti si acea chitanta. acetele le depuneti la judecatoria pe raza careia ati avut ultimul domiciliu comun
nu-i stiu adresa de acolo,dar nu pot sa-i trimit la adresa din romania?eu inca am grija de casa lui,am cheile de acolo cu consimtamantul lui,desigur,si posta tot eu o ridic.Am ramas in relatii bune,noi practic suntem despartiti de cateva luni
Citati-l acasa.
Spuneti-mi va rog este obligatoriu sa prezint martori,nu vreau sa ne jignim,vreu sa fie ceva amiabil,pur si simplu nu ne mai intelegem
Pt ca aveti un copil minor, nu puteti divorta de comun acord, eventual din culpa comuna, asta inseamna ca se vor admnistra probe, inclusiv cea cu martori. Dar e suficient un singur martor care sa spuna ca el fiind plecat, nu mai exista coabitare matrimoniala, nu trebuie sa va jigniti. Oricine intelege ca distanta desparte.

Alte discuții în legătură

Divortul alexandra30 alexandra30 Daca ambele parti sunt deacord sa divorteze, cat timp va dura pana cand se va finaliza divortul, avand in vedere ca avem si un copil si ce trebuie sa fac pt a ... (vezi toată discuția)
Divort cu acordul partilor sim_theo sim_theo Buna ziua. Ma confrunt cu urmatoarea situatie: Sotul meu (plecat din tara de 9 ani) a revenit pentru 2 saptamani in tara si am convenit sa desfacem casatoria ... (vezi toată discuția)
Te poti razgandi la un divort amiabil? BadilaR BadilaR Buna ziua ! Va rog frumos sa ma ajutati si pe mine. Sotul meu s-a decis sa divorteze dar din pacate motivele lui nu sunt atat de \"convingatoare\" nici pentru ... (vezi toată discuția)