avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 731 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort cu acordul partilor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort cu acordul partilor

Buna ziua. Ma confrunt cu urmatoarea situatie: Sotul meu (plecat din tara de 9 ani) a revenit pentru 2 saptamani in tara si am convenit sa desfacem casatoria de comun acord. Avem impreuna o fetita de 9 ani. In timpul casatoriei eu am cumparat un apartament , cu bani obtinuti prin vanzarea altui apartament pe care-l aveam dinaintea casatoriei. Sotul meu este deacord sa-mi cedeze partea lui de apartament, sa-mi lase numele dobandit dupa casatorie si custodia copilului si deasemenea este decord cu divortul in sine. Datorita faptului ca nu va fi in tara la data divortului doreste sa_si exprime acordul pentru cele mentionate mai sus prin procura notariala.Va rog sa ma ajutati cu cateva raspunsuri.
1. Cum trebuie sa "sune " procurile?
2. Cum trebuie formulata cererea de divort?
3. Ce trebuie sa contina actiunea sau procura astfel incat apartamentul sa-mi fie atribuit in intregime mie in cadrul procesului de divort fara a plati taxe de timbru?
Cel mai recent răspuns: sim_theo , utilizator 15:11, 11 Ianuarie 2011
poate face o intampinare prin care sa fie de acord cu desfacerea casatoriei, mentinerea numelui, tutela privind copiii precum si problema bunurilor.
Intampinare , din cate stiu eu( nu am cunostinte juridice) , inseamna "declaratia" pe care o face el atunci cand ia la cunostinta ca a fost citat in Instanta. Maine dimineata eu depun cererea de divort , iar termenul am inteles ca va fi undeva la sfarsitul lunii februarie cand el nu va fi in tara.
1. ptr ca un avocat stie mai bine cum si ce sa scrie
2. pentru ca la termenul dat dupa introducerea cererii sa nu va amane iar
3. ptr legalizarile ce urmeaza a trebuii facute dupa ramanerea def a sentintei etcccc
nu cred ca ptr 5-6 milioane vreti sa mai pierdeti si timpul pe la cozi si nervi etc........
Am introdus astazi actiune de divort, am obtinut termenul si numarul de dosar iar sotul meu a facut o declaratie notariala prin care isi da acordul pentru desfacerea casatoriei prin culpa comuna, pastrarea numelui(al meu , obtinut prin casatorie),incredintarea copilului, si pensia alimentara . Mentionez ca am avut suportul unui avocat in formularea atat a actiunii cat si a declaratiei notariale. Dupa care.... am strans 6 pareri de la 6 avocati: 3 spun ca aceasta declaratie nu va fi luata in considerare de catre Instanta, 3 spun ca este ok declaratia si ca se va desface casatoria imediat . Unde este adevarul? Ce spun legile? Va rog sa ma ajutati cu un raspuns deoarece sotul meu mai ramane in tara doar cateva zile, dupa care va fi mai greu sa obtin documente de la el.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acte necesare divort - intrebare Angelitto Angelitto Buna ziua! Sunt in curs de divort. Sotia a depus sau va depune in cel mai scurt timp actele pentru divort. Ea e plecata din tara si am inteles ca parintii ei ... (vezi toată discuția)
Divort mara_08 mara_08 Buna ziua, Dupa o casnicie de peste 25 de ani, sunt nevoita sa divortez din cauza infidelitatii sotului meu. El este plecat in strainatate de 2 ani, in USA, ... (vezi toată discuția)
Schimbare nume obligatoriu? 1coty 1coty Buna la toata lumea am o intrebare de genul in timpul divortului este obligatoriu acceptu celuilalt sot sa pastreze numele printro declaratie notariala? (vezi toată discuția)