buna ziua,vreau sa divortez si nu stiu ce acte sunt necesare.Sunt casatorita de sase ani si am un copil de patru ani.Sotul fiind mereu in strainatate,noi practic am stat mai mult singuri in casa lui cu soacra in curte.Acum doua luni m-am mutat ca nu am mai putut trai cu aceasta femeie si strainatatea ne0a indeopartat si am hotarat sa divortez.Nu vreau nimic din punct de vedere material,doar sa-mi iau copilul si sa traiesc linistita.El este deacord,dar nu vrea sa se prezinte la divort si nici nu am incredere ca-mi va trimite o hartie ceva ca e deacord.De aceea vreau sa va intreb ce trebuie sa fac sa divortez cat mai repede.Mentionez ca stau in chirie,mama ma ajuta cu copilul,iar eu lucrez cu un salar frumusel,ma pot intretine.Vreau sa fie un divort rapid si fara scandal sau vorbe urate,si el vrea acelasi lucru,Va rog sa ma sfatuiti cum ar trebui sa procedez.
Ma repet:
-ce se depune pe rolul instantei se numeste actiune sau cerere de divort, nu intampinare,
-daca depuneti actiune de divort prin acordul partilor, actiunea se semneaza de ambii soti, se depune de ambii soti si ambii soti trebuie sa fie prezenti la primul termen de judecata sau sotul prin avocat asa cum am aratat mai sus.
Divortul
alexandra30
Daca ambele parti sunt deacord sa divorteze, cat timp va dura pana cand se va finaliza divortul, avand in vedere ca avem si un copil si ce trebuie sa fac pt a ... (vezi toată discuția)