Daca sotul a intentat divortul am primit insiintarea acasa iar in 29 sept trebuie sa ma prezint la tribunal.Intrebarea mea este daca ni se mai acorda un timp de gandire sau se solutioneaza divortul.
Potrivit art 920 al.2, instanta va incerca impacarea partilor la fiecare infatisare.
Daca sotul reclamant nu se prezinta la primul termen, cererea va fi respinsa ca nesustinuta.
Daca insa, se prezinta si insista in desfacerea casatoriei, nu se mai acorda timp de gandire.
si daca avem un copil minor? tot nu se da acel timp de gandire,el tot va insista cu divortul sigur
El traieste de 4 ani cu cineva dar stam in aceeasi casa credeam ca se va schimba ceva dar nimic mai avem si bunuri comune...destule si de aceea vroiam aa vad cum se pocedeaza ca avocata mea abia in 26 se intoarce in tara.
inteleg ca Dvs nu sunteti de acord cu divortul . presupun va veti solicita si partajul totodata asa ca din start nu are cum sa se termine la prima infatisare. Pt minor va trebui sa se faca o ancheta de catre Autoritatea tutelara care va face parte din dosar. In concluzie, nu se acorda termen de gandire neaparat dar se va acorda un termen pentru a lamuri aspectele cu care nu sunteti de acord. In plus.....Oricum termenul acela de 30 zile nu are cum schimba comportamentul lui de 4 ani.
voi fi de acord cu divortul dar nu voi fi de acord ca munca mea de o viata sa fie spulberata de o relatie extraconjugala de 4 ani...asta este problema mea vreau sa se termine repede toata treaba asta doar sa nu am eu de suferi si fetita mea.
Divort cu doi minori
c_onucu
Am si eu o nelamurire: de ce la prima infatisare in cazul unui divort cu doi minori este necesar sa se prezinte amandoi parintii chiar daca au avocat?
Este ... (vezi toată discuția)
Divorț
papacostas
Într-un proces de divort fara copii fără partaj si cu care sunt de acord eu fiind pârât. Pot alege să nu mă prezint si sa trimit avocat . Doresc sa fac ... (vezi toată discuția)