avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 731 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Adoptia copilului natural al sotului dupa divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Adoptia copilului natural al sotului dupa divort

Sotul meu a facut un copil cu o fata de 17 ani, copil care este la noi de cand a iesit din spital, dupa nastere, pe mama naturala neinteresand-o. Am hotarat ca apoi eu, ca sotie a tatalui, sa adopt fetita numai ca intre timp lucrurile au evoluat nefavorabil astfel ca pe 6 noiembrie avem prima infatisare pentru divort.
In fapt fetita sotului este la mine, are 6 luni iar de cand ne-am separat (acum 2 luni jumate) el a venit sa o vada de 2 ori. Inainte sa depun pentru divort eu am demarat procesul de adoptie avand infatisarea pe 26 noiembrie. Eu vreau sa adopt copilul, vreau sa o cresc, dar nu stiu daca se va mai putea si dupa divort. Divortul va merge repede si fara probleme, fiind de comun acord si neavand bunuri comune.
Cel mai recent răspuns: crisis81 , utilizator 15:38, 5 Noiembrie 2009
Cel mai indicat si mai bine in acest moment pt copil, ar fi sa lasati suspendata actiunea de divort, si sa terminati procedura adoptiei minorei, daca tot va doriti acest lucru.Apoi, puteti divorta si cere incredintarea copilului.Raman socata ,cat de inconstienti sunt uni(in speta mama naturala si tatal copilului).
Sunt intru totul de acord cu dna.Margareta Stanciu. Aveti mult mai multe sanse sa puteti adopta acel copil impreuna cu sotul decat singura!
Nu ma pronunt referitor la inconstienta multor persoane!Tocmai fiindca sunt prea multe!:D
Avand in vedere ca el isi doreste sa termine cat mai repede divortul (si sincer eu la fel)..... as dori sa stiu daca pot adopta fetita si dupa divort. Nu voi intampina probleme din pricina lor pentru ca nici unul nu isi doreste aceasta responsabilitate. Ea este minora, nu a mai vazut copilul de la nastere, iar el este intr-o poveste de dragoste unde nu incape si un copil, eu fiind cam singura persoana care isi doreste acest copil. As vrea sa nu aman divortul daca pot adopta fetita si dupa. Infatisarea pentru divort este pe 6 noiembrie, iar cea pentru adoptie este pe 26 noiembrie. Daca exista riscul sa nu mi se mai aprobe adoptia aman divortul, dar as prefera sa nu.
V-as ruga sa ma lamuriti si pe mine daca se poate pentru ca nu as vrea sa fac ceva gresit si sa pierd posibilitatea de a-mi adopta copilul. Eu vineri dimineata am infatisarea pentru divort. Va multumesc anticipat!
Parsonal , va sfatuiesc sa amanati problema divortului. Daca aveti calitatea de reclamant si nu va veti prezenta la prima infatisare, cererea s-ar putea respinge ca nesustinuta sau se va suspenda.
Daca va doriti cu adevarat adoptia copilului , treceti peste orice alte aspecte care v-ar mai preocupa si asigurati-va ca procesul de adoptie se va finaliza cu bine, va asigur ca este cu totul altceva cand aveti statututul de femeie casatorita, instanta ar putea lua in calcul acest aspect . Canalizati-va atentia si energia pentru a finaliza adoptia, apoi , cine stie , poate ca si mersul casniciei va reveni pe un fagas mai bun. Chiar daca nu va fi asa, cel putin, daca veti mai dori divortul, puteti cere custodia copilului .

Alte discuții în legătură

O hartie,care poate schimba viata unei fetite maria.monica38 maria.monica38 Suntem in Norvegia de un an,eu fetita din prima casatorie,si actualul meu sot. Acum ne-am reinnoit cerea la politia din Norvegia,ptr a ramane aici ... (vezi toată discuția)
Copilul cui? crisis81 crisis81 Am si eu o dilema. Sunt casatorita legal cu un barbat de care in fapt sunt despartita din august 2009. Nu aveam copii impreuna asa ca am adoptat o fetita si am ... (vezi toată discuția)
Custodia copilului ciobanuma@yahoo.com ciobanuma@yahoo.com Doresc sa stiu in ce conditii si ce sanse a-si avea sa castig custodia copilului , daca in cererea de divort am fost de acord sa ramana fetita cu tatal ... (vezi toată discuția)