Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu un sfat intr-o problema: parintii mei au detinut un imobil demolat din care am fost dati afara in 83, ulterior la doua zile a fost demolat . Imobilul a fost amplasat in Bucuresti, strada Ceres (exact sub Casa Poporului). Nu am aflat de legea 10/2001 privind depagubirile preluate in mod abuziv de regimul comunist, decat de putina vreme...Am sunat la Comisia Centrala pt. Stabilirea despagubirilor pentru a ma interesa care sunt actele ce vor trebui depuse in Dosarul de candidatura. Mi s-a spus insa ca NU SE MAI POATE FACE NIMIC, deoarece ultima zi de predare a acestor notificari a fost 12 febr. 2002, iar parintii mei prin neprezentare au fost decazuti din drepturi. Mi s-a mai spus ca se stipuleaza in legea respectiva ca nu se poate ataca aceasta hotarare (a decaderii din drepturi) nici pe cale penala, nici juridica. Imobilul (fostul imobil, deoarece a fost demolat) a devenit proprietatea Primariei Municipiului Bucuresti.
intrebarea mea este: CHIAR NU SE POATE FACE NIMIC!? AM PIERDUT O PROPRIETATE DOAR PENTRU CA NU AM FOST INFORMATI DESPRE ACEASTA LEGE? CA E 2002 SAU 2009 PROPRIETATEA ACEEA NU ESTE TOT A PARINTILOR MEI?
va multumesc
Va multumesc pentru raspuns!
Parinti sunt amandoi in viata, ca reprezentant legal am nevoie de imputernicire notariala de la amandoi? Imobilul a fost amplasat exact unde este Casa Poporului acum. Conteaza daca s-a construit ceva pe acel teren?
Presupunand ca obtin imputernicirile necesare, iar apoi copii legalizate dupa contractul de vanzare-cumparare de la Arhivele Nationale, stiti cumva ce trebuie facut mai departe? Va multumesc inca o data, Diana Banu
Buna ziua!
Am avut o garsoniera dubla intr-un bloc vechi de pe strada Ceres (unde se afla acum Casa Poporului). Am fost demolati in 83 (de Craciun) si ni s-a dat un apartament de 3 camere, pe care ulterior l-am cumparat de la stat. Am aflat ca a fost o "campanie" de depuneri de dosare pt cei care au fost desproprietariti, dar care s-a terminat. Se mai poate face ceva acum sau este prea tarziu? Nu mai avem nici un act de proprietate pe imobilul respectiv, insa am inteles ca se poate face rost de unul de la Arhivele Nationale. Este adevarat? Daca nu este prea tarziu, de unde ar trebui sa incep si ce sa fac. (imobilul a fost pe numele tatalui meu, ai mei au divortat de 12 ani; trebuie sa obtin imputernicire de la el pt a ma ocupa de problema sau este suficient sa demonstrez ca sunt descendent legal?).
Va multumesc anticipat, Diana Banu