avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1111 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Va rog sa ma ajutati!!
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Va rog sa ma ajutati!!

Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu un sfat intr-o problema: parintii mei au detinut un imobil demolat din care am fost dati afara in 83, ulterior la doua zile a fost demolat . Imobilul a fost amplasat in Bucuresti, strada Ceres (exact sub Casa Poporului). Nu am aflat de legea 10/2001 privind depagubirile preluate in mod abuziv de regimul comunist, decat de putina vreme...Am sunat la Comisia Centrala pt. Stabilirea despagubirilor pentru a ma interesa care sunt actele ce vor trebui depuse in Dosarul de candidatura. Mi s-a spus insa ca NU SE MAI POATE FACE NIMIC, deoarece ultima zi de predare a acestor notificari a fost 12 febr. 2002, iar parintii mei prin neprezentare au fost decazuti din drepturi. Mi s-a mai spus ca se stipuleaza in legea respectiva ca nu se poate ataca aceasta hotarare (a decaderii din drepturi) nici pe cale penala, nici juridica. Imobilul (fostul imobil, deoarece a fost demolat) a devenit proprietatea Primariei Municipiului Bucuresti.
intrebarea mea este: CHIAR NU SE POATE FACE NIMIC!? AM PIERDUT O PROPRIETATE DOAR PENTRU CA NU AM FOST INFORMATI DESPRE ACEASTA LEGE? CA E 2002 SAU 2009 PROPRIETATEA ACEEA NU ESTE TOT A PARINTILOR MEI?
va multumesc
Cel mai recent răspuns: Oana Istina , Consilier juridic 16:20, 18 Februarie 2009
Termenul limita a fost prelungit pana in 2005, oricum nu mai sunteti in termen. legea este din 2001, in mass media s-a tot discutat pe marginea ei, nu cred ca cineva a putut afla abia acum. Oricum, nu cred ca aveati dreptul sa faceti notificare, fiind expropriati ati fost expropiati cu titlu, a fost o expropiere pentru utilitate publica. In cel mai bun caz puteati obtine diferenta dintre despagubirile primite ( actualizate ) si valoarea actualizata a imobilului.
este adevarat ca nu mai puteti face nimic. Nimeninu poate spune ca nu stia de lege deoarece aceasta se publica in Monitoru oFICIAL . cU MARE REGRET VA ANUNT CA PRIN depasirea termenului atifosrt decazuta din drepturi.

PS nu sunteti singura in astfel de situatii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legea 10/2001 oana2004 oana2004 Buna ziua , parintii mei au avut o casa proprietate construita pe un teren de 512 m2 in intravilan aflat in proprietatea lor , casa a fost demolata iar terenul ... (vezi toată discuția)
Am fost demolati in 83. se mai poate face ceva? banu diana maria banu diana maria Buna ziua! Am avut o garsoniera dubla intr-un bloc vechi de pe strada Ceres (unde se afla acum Casa Poporului). Am fost demolati in 83 (de Craciun) si ni s-a ... (vezi toată discuția)
Expropiere teren otopeni. nemesisd nemesisd Buna ziua, Teren cu ipoteca expropriat de catre guvern in Tunari, jud. Ilfov. Am un teren in Tunari in zona aeroportului Otopeni, La cumparare, am platit o ... (vezi toată discuția)