Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu un sfat intr-o problema: parintii mei au detinut un imobil demolat din care am fost dati afara in 83, ulterior la doua zile a fost demolat . Imobilul a fost amplasat in Bucuresti, strada Ceres (exact sub Casa Poporului). Nu am aflat de legea 10/2001 privind depagubirile preluate in mod abuziv de regimul comunist, decat de putina vreme...Am sunat la Comisia Centrala pt. Stabilirea despagubirilor pentru a ma interesa care sunt actele ce vor trebui depuse in Dosarul de candidatura. Mi s-a spus insa ca NU SE MAI POATE FACE NIMIC, deoarece ultima zi de predare a acestor notificari a fost 12 febr. 2002, iar parintii mei prin neprezentare au fost decazuti din drepturi. Mi s-a mai spus ca se stipuleaza in legea respectiva ca nu se poate ataca aceasta hotarare (a decaderii din drepturi) nici pe cale penala, nici juridica. Imobilul (fostul imobil, deoarece a fost demolat) a devenit proprietatea Primariei Municipiului Bucuresti.
intrebarea mea este: CHIAR NU SE POATE FACE NIMIC!? AM PIERDUT O PROPRIETATE DOAR PENTRU CA NU AM FOST INFORMATI DESPRE ACEASTA LEGE? CA E 2002 SAU 2009 PROPRIETATEA ACEEA NU ESTE TOT A PARINTILOR MEI?
va multumesc
Termenul limita a fost prelungit pana in 2005, oricum nu mai sunteti in termen. legea este din 2001, in mass media s-a tot discutat pe marginea ei, nu cred ca cineva a putut afla abia acum. Oricum, nu cred ca aveati dreptul sa faceti notificare, fiind expropriati ati fost expropiati cu titlu, a fost o expropiere pentru utilitate publica. In cel mai bun caz puteati obtine diferenta dintre despagubirile primite ( actualizate ) si valoarea actualizata a imobilului.
este adevarat ca nu mai puteti face nimic. Nimeninu poate spune ca nu stia de lege deoarece aceasta se publica in Monitoru oFICIAL . cU MARE REGRET VA ANUNT CA PRIN depasirea termenului atifosrt decazuta din drepturi.
Legea 10/2001
oana2004
Buna ziua , parintii mei au avut o casa proprietate construita pe un teren de 512 m2 in intravilan aflat in proprietatea lor , casa a fost demolata iar terenul ... (vezi toată discuția)