avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1161 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Am fost demolati in 83. Se mai poate face ceva?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Am fost demolati in 83. Se mai poate face ceva?

Buna ziua!
Am avut o garsoniera dubla intr-un bloc vechi de pe strada Ceres (unde se afla acum Casa Poporului). Am fost demolati in 83 (de Craciun) si ni s-a dat un apartament de 3 camere, pe care ulterior l-am cumparat de la stat. Am aflat ca a fost o "campanie" de depuneri de dosare pt cei care au fost desproprietariti, dar care s-a terminat. Se mai poate face ceva acum sau este prea tarziu? Nu mai avem nici un act de proprietate pe imobilul respectiv, insa am inteles ca se poate face rost de unul de la Arhivele Nationale. Este adevarat? Daca nu este prea tarziu, de unde ar trebui sa incep si ce sa fac. (imobilul a fost pe numele tatalui meu, ai mei au divortat de 12 ani; trebuie sa obtin imputernicire de la el pt a ma ocupa de problema sau este suficient sa demonstrez ca sunt descendent legal?).
Va multumesc anticipat, Diana Banu
Cel mai recent răspuns: balantajust , utilizator 17:44, 23 Februarie 2009
daca parintii nu au decedat nu puteti actiopna in nume propriu ci ca reprezentant al acestora. Puteti face o cerere l;a Arhivele Nationale pentru garsoniera expropiata si mai mult sa vedeti daca s-aq consturi sau nu ceva pe locul vechiului imobil. Nu ar dauna sa luati legatura cu un avocat.
daca parintii nu au decedat nu puteti actiopna in nume propriu ci ca reprezentant al acestora. Puteti face o cerere l;a Arhivele Nationale pentru garsoniera expropiata si mai mult sa vedeti daca s-aq consturi sau nu ceva pe locul vechiului imobil. Nu ar dauna sa luati legatura cu un avocat.
Va multumesc pentru raspuns!
Parinti sunt amandoi in viata, ca reprezentant legal am nevoie de imputernicire notariala de la amandoi? Imobilul a fost amplasat exact unde este Casa Poporului acum. Conteaza daca s-a construit ceva pe acel teren?
Presupunand ca obtin imputernicirile necesare, iar apoi copii legalizate dupa contractul de vanzare-cumparare de la Arhivele Nationale, stiti cumva ce trebuie facut mai departe? Va multumesc inca o data, Diana Banu

:O Nu va mai faceti sperante:hm: . Totul este pierdut:(( Imediat dupa aparitia Legii 10 privind retrocedarile, in termenul de 6 luni ,trebuia, mai intai , facuta NOTIFICAREA prevazuta de lege, acum insa, orice actiune este tardiva si perdanta #-o

Si eu am avut teren- in Herastrau si n-am fost pe faza, iar acum ... :((#-o

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Va rog sa ma ajutati!! banu diana maria banu diana maria Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu un sfat intr-o problema: parintii mei au detinut un imobil demolat din care am fost dati afara in 83, ulterior la doua zile ... (vezi toată discuția)
Buna ziua cum pot obtine duplicat decizie divort.mama a divortat ... Magda andrei Magda andrei buna ziua Cum pot obtine duplicat decizie divort.Mama a divortat de tata in 1979.Amandoi parintii sint decedati.Am nevoie de decizie divort pentru deschiderea ... (vezi toată discuția)
Parintii mei au murit si nu am gasit actul de proprietate al ... sorrin68 sorrin68 Parintii mei au murit si nu am gasit actul de proprietate al casei pentru succesiune.Casa a fost construita de ei in 1959 iar de la primarie mi-au spus ca ei ... (vezi toată discuția)