Buna ziua , parintii mei au avut o casa proprietate construita pe un teren de 512 m2 in intravilan aflat in proprietatea lor , casa a fost demolata iar terenul respectiv a fost trecut in propietatea statului in baza unui decret al Consiliului se Stat al RSR pe el fiind construit un bloc de locuinte. Pentru casa care a fost demolata parintele supravietuitor impreuna cu toti mostenitorii au primit despagubiri in sume banesti . In anul 1991 am solicitat Primariei Municipiului Braila sa ne despagubeasca pentru terenul pe care a fost construita casa parintesca si de care am fost expropiati acesta fiind trecut in proprietatea statului . In urma acestui demers am primit urmatorul raspuns : Prin prezenta va comunicam ca, Legea nr.18/1991 privind fondul funciar nu reglementeaza posibilitatea restituirii terenurilor trecute in proprietatea statului prin expropiere. Persoanele expropiate au fost despagubite conform Decretului nr.467/1979 pentru imobilul fost proprietatea lor format din teren si constructiile aferente. In anul 2001 a intrat in vigoare Legea nr. 10/2001 privind regimul juridic al unor imobile preluate în mod abuziv în perioada 6 martie 1945 – 22 decembrie 1989; Tinind cont de raspunsul primit de la Primaria Municipiului Braila nu au mai facut niciun demers in priviinta primirii de despagubiri , acum cand va adresez aceasta intrebare tinand cont de noile prevederi legale din acest domeniu si anume daca acum se mai poate face vreun demers in vederea obtinerii de despagubiri materiale . Multi dintre fostii nostrii vecini de pe strada pe care am locuit au primit despagubiri materiale in functie de suprafata de teren pe care a avut-o in proprietate si de care a fost expropiati ilegal.
Vă invit să încetați deschiderea mai multor topicuri cu același subiect, în speranța că veți primi și alte răspunsuri.
Faptul că nu vă convine răspunsul dat, care, din păcate pentru dvs, este corect, nu vă îndreptăţeşte să repetaţi întrebarea în speranţa obţinerii unui răspuns favorabil.
Pentru astfel de situaţii, Regulamentul Forumului prevede:
3.3. Nu adresa aceeasi întrebare pe mai multe sectiuni ale forumului si nu deschide acelasi topic de mai multe ori. In acest caz topicurile si/sau raspunsurile in plus vor fi sterse de administratori sau moderatori.
Acesta este și motivul pentru care un topicurile-clonă sunt șterse.
Prin urmare, pentru a evita asemenea situații, vă invit să citiți în întregime Regulamentul și să-l respectați.
Lege ?
ovidiu7
Va rog sa-mi spuneti ,inainte de 1989 pamintul din orase (curtile caselor) apartinea Statului ? Cu ce lege sau cu ce alt act normativ pamintul din orasul ... (vezi toată discuția)
Decret de expropriere
alygeo
Va rog sa imi spunrti de unde pot afla in baza carui decret a avut loc o expropriere pt. utilitate publica si daca s-au primit sau nu despagubiri.
In fapt, ... (vezi toată discuția)