avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 228 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Care este modalitatea de a reface dreptul de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Care este modalitatea de a reface dreptul de proprietate si a primi despagubirile pentru terenul de 512 mp. in urma demolarii casei parintesti ?

Ma numesc M.S. si am urmatoarea situatie : parintii mei in prezent ambii sunt decedati au detinut in proprietate o casa in Municipiul Braila, care in anul 1978 a fost demolata de vechile autoritati si pentru care atat mama cat si copii am primit cate o suma neinsemnata de bani ca fiind despagubirea pentru casa respectiva . In anul 1990 mama a facut o cerere catre primarie prin care solicita ca pentru terenul detinut in proprietate de 512 mp sa fie despagubita . Cu adresa nr. 5613/12.09.1991 primaria i-a trimis urmatorul raspuns :
Prin prezenta va cominicam ca Legea nr. 18/1991 privind fondul funciar nu reglementeaza posibilitatea restituirii terenurilor trecute in proprietate de stat prin expropriere .Persoanele expropriate au fost despagubite conform Decretului nr. 467/1979 pentru imobilul fost proprietatea lor , format din teren si constructiile aferente .semneaza secretar ...........Intre timp mama a decedat iar subiectul acesta a fost neglijat, acum am auzit ca o parte dintre fostii vecini ai nostri de pe strada respectiva au fost despagubi-ti pentru terenul avut in proprietate . Ma intereseaza daca pot actiona in instanta institutia mai sus mentionata pentru dezinformare, si cum pot sa-mi intocmesc documentatia prin care sa demonstrez ca terenul respectiv a fost in proprietatea parintilor mei si daca mostenitorii legali au dreptul la despagubiri avand in vedere ca intarzierea s-a datorat functionarilor primariei . Va multumesc .
Cel mai recent răspuns: ContSters118550 , utilizator 13:05, 22 Noiembrie 2011
Aveti nevoie de ajutorul unui avocat familiarizat cu litigiile legate de legile fondului funciar, care sa studieze toata documentatia, pentru a gasi (sau nu) posibilitatea formularii unei cereri care sa nu fie respinsa pe motiv ca termenele de actiune in temeiul legilor speciale reparatorii au expirat..
daca aveti posibilitatea de a urmarii , la decretul de expropiere documentatia de stabilirea c/v , si daca este cuprins si terenul ..... caz contrariu faceti copii de pe situatie de plata ,din care rezulta ca nu a fost cuprins si terenul , si actionati in instanta .consultati un avocat bun.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legea 10/2001 oana2004 oana2004 Buna ziua , parintii mei au avut o casa proprietate construita pe un teren de 512 m2 in intravilan aflat in proprietatea lor , casa a fost demolata iar terenul ... (vezi toată discuția)
Buna seara, dupa o asteptare de 19 ani am ajuns in situatia ca ... GRIG2501 GRIG2501 Buna seara, dupa o asteptare de 19 ani am ajuns in situatia ca CNCI sa prelucreze dosarul administrativ in legatura cu o notificare facuta de tatal meu in ... (vezi toată discuția)
Recuperare teren expropriat in 1985 ghita galdau ghita galdau in 1985 ,in baza unui decret de expropiere emis in acel an, mi sa luat 3600mp teren arabil pentru care am fost despagubit la vremea respectiva.acest teren ... (vezi toată discuția)