Ma numesc M.S. si am urmatoarea situatie : parintii mei in prezent ambii sunt decedati au detinut in proprietate o casa in Municipiul Braila, care in anul 1978 a fost demolata de vechile autoritati si pentru care atat mama cat si copii am primit cate o suma neinsemnata de bani ca fiind despagubirea pentru casa respectiva . In anul 1990 mama a facut o cerere catre primarie prin care solicita ca pentru terenul detinut in proprietate de 512 mp sa fie despagubita . Cu adresa nr. 5613/12.09.1991 primaria i-a trimis urmatorul raspuns :
Prin prezenta va cominicam ca Legea nr. 18/1991 privind fondul funciar nu reglementeaza posibilitatea restituirii terenurilor trecute in proprietate de stat prin expropriere .Persoanele expropriate au fost despagubite conform Decretului nr. 467/1979 pentru imobilul fost proprietatea lor , format din teren si constructiile aferente .semneaza secretar ...........Intre timp mama a decedat iar subiectul acesta a fost neglijat, acum am auzit ca o parte dintre fostii vecini ai nostri de pe strada respectiva au fost despagubi-ti pentru terenul avut in proprietate . Ma intereseaza daca pot actiona in instanta institutia mai sus mentionata pentru dezinformare, si cum pot sa-mi intocmesc documentatia prin care sa demonstrez ca terenul respectiv a fost in proprietatea parintilor mei si daca mostenitorii legali au dreptul la despagubiri avand in vedere ca intarzierea s-a datorat functionarilor primariei . Va multumesc .
Aveti nevoie de ajutorul unui avocat familiarizat cu litigiile legate de legile fondului funciar, care sa studieze toata documentatia, pentru a gasi (sau nu) posibilitatea formularii unei cereri care sa nu fie respinsa pe motiv ca termenele de actiune in temeiul legilor speciale reparatorii au expirat..
daca aveti posibilitatea de a urmarii , la decretul de expropiere documentatia de stabilirea c/v , si daca este cuprins si terenul ..... caz contrariu faceti copii de pe situatie de plata ,din care rezulta ca nu a fost cuprins si terenul , si actionati in instanta .consultati un avocat bun.
Legea 10/2001
oana2004
Buna ziua , parintii mei au avut o casa proprietate construita pe un teren de 512 m2 in intravilan aflat in proprietatea lor , casa a fost demolata iar terenul ... (vezi toată discuția)