Buna seara,
dupa o asteptare de 19 ani am ajuns in situatia ca CNCI sa prelucreze dosarul administrativ in legatura cu o notificare facuta de tatal meu in legatura cu un imobil (teren cu constructie) ce a fost expropriat in anul 1979 pentru efectuarea unei lucrari de interes de stat (noul Pod Grand din Bucuresti), situatie in care parintii mei au primit o despagubire.
Potrivit unui proces-verbal intocmit la data de 29 august 1980 de catre o comisie de evaluare a fostului Consiliului Popular al Municipiului Bucuresti, evaluarea imobilelor expropriate prin Decretul 200/1979 s-a facut prin utilizarea prevederilor H.C.M. nr. 1676/1959.
Din recherchele facute de mine a rezultat ca la data intocmirii procesului-verbal mentionat anterior, intrase deja in vigoare Decretul C.S. nr. 467/1979 ("privind evaluarea constructiilor, terenurilor si plantatiilor ce se preiau, cu plata, in proprietatea statului prin expropriere sau in alte cazuri prevazute de lege"), aparut in BULETINUL OFICIAL Nr. 3 din 4 ianuarie 1980.
Art. 12 al decretului mentionat anterior prevede abrogarea H.C.M. nr. 1676/1959, aceasta insemnind ca la data intocmirii procesului-verbal (29 august 1980) nu mai erau aplicabile prevederile H.C.M. nr. 1676/1959, ci cele ale Decretului C.S. nr.467/1979.
Art. 1 si resp. 5 ale Decretului C.S. nr.467/1979 precizau ca despagubirile pentru constructii resp. terenuri trebuiau stabilite pe baza unor norme de evaluare ce faceau obiectul anexelor 1 si 2 ale decretului, anexe care, bineinteles, au fost comunicate doar institutiilor interesate.
In acest context ma adresez forumului cu rugamintea de a primi o idee cum as putea proceda pentru a intra in posesia celor doua anexe. Precizez ca pina in momentul de fata, incercarile mele de a gasi in Internet informatiile dorite, au fost lipsite de succes.
Nu aveti ce sa faceti cu anexele respective plata despăgubirilor se va face conform dispozițiilor legii 165/2013.In cazul in care o sa fiti nemulțumit de cuantumul acestora decizia/dispoziția emisă de CNCI poate fi contestată în instanță.
Aveti dreptate, asta imi este si mie clar. Insa anexele ar putea sa ma edifice asupra modului in care s-a facut evaluarea imobilului in august 1980, adica daca s-a luat in calcul atit terenul cit si cladirea. In acest fel as avea argumente daca ar urma sa intreprind ceva in legatura cu o dispozitie a CNCI.
Am citit de mai multe ori ca, la momentul respectiv, terenul intra in proprietatea statului FARA despagubire. Personal n-am reusit sa gasesc o astfel de prevedere.
Decret de expropriere
alygeo
Va rog sa imi spunrti de unde pot afla in baza carui decret a avut loc o expropriere pt. utilitate publica si daca s-au primit sau nu despagubiri.
In fapt, ... (vezi toată discuția)