avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 715 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Expropiere teren Otopeni.
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Expropiere teren Otopeni.

Buna ziua,
Teren cu ipoteca expropriat de catre guvern in Tunari, jud. Ilfov. Am un teren in Tunari in zona aeroportului Otopeni, La cumparare, am platit o parte, achitand restul prin banca in decurs de o saptamana. Vanzatorul trebuia sa dea o declaratie la notar ca a primit banii, dar nu s-a dus. Cred ca nici el, nici eu nu stiam de asta, cu toate ca citiseram contractul. E ceva ce iti scapa fara sa vrei. Au trecut 4 ani de la tranzactie. Zilele acestea am solicitat extras de carte funciara de informare si raspunsul a fost ca nu se poate genera acest extras pentru ca a fost sistata cartea funciara si programul nu permite, etc. Intreband firma care se ocupa cu obtinerea de extrase, mi s-a comunicat ca in acte, terenul figureaza deja ca expropriat din luna octombrie 2020. Mare a fost socul, avand in vedere ca nu am fost anuntata. Lista de proprietari care urmau sa fie expropiati a fost deja publicata, dar se mentiona ca vom fi anuntati. Ma trezesc dupa 7 luni de la expropiere ca eu habar nu am ca statul mi-a luat terenul si nu m-a anuntat. Acum mai am si problema cu ipoteca care inca nu se ridicase de pe teren. Mentionez ca la data publicarii listelor de expropriati si a legii, guvernul a spus ca nu te poti prezenta la biroul care se ocupa cu expropierile din cadrul aeroportului Otopeni, pana nu primesti instiintare sa te prezinti cu actele la verificat. Instiintare nu am primit, dar terenul a fost luat. Ce pot face in aceasta situatie? In ce masura afecteaza ipoteca care figura pe teren, compensatia stabilita de guvern? Ce sanse de castig am daca nu sunt de acord cu suma compensatiei, care este mult prea mica fata de pretul care a fost vehiculat in zona ani de zile si chiar fata de grilele notariale, si solicit o suma mai mare care sa fie la nivelul grilelor notariale, fara a exagera?
Multumesc
Ultima modificare: Miercuri, 2 Iunie 2021
nemesisd, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cristina Filimon , Avocat 18:15, 2 Iunie 2021
Legea 255/2010 este foarte tehnică și birocratizată. Trebuie respectate foarte strict procedura, în caz contrar aceasta putând fi anulată, fiind necesar să se reia. Conform legii, creditorul ipotecar trebuia să fie anunțat cu privire la expropriere și i se oferă posibilitatea de a strămuta ipoteca pe sumele rezultate din despăgubire.
De expropriat va fi expropriat terenul, asta este sigur. Singurul lucru pe care îl veți putea face este să contestați întinderea despăgubirii în termenul general de prescripţie, care curge de la data la care i-a fost comunicată hotărârea de stabilire a cuantumului despăgubirii, sub sancţiunea decăderii, fără a putea contesta transferul dreptului de proprietate către expropriator asupra imobilului supus exproprierii, iar exercitarea căilor de atac nu suspendă efectele hotărârii de stabilire a cuantumului despăgubirii şi transferului dreptului de proprietate.
Dacă doriți asistență juridică, mă puteți contacta în privat.

Cu stimă,
Av. Cristina Filimon

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legea 255/ 2010 robynson robynson Hotararea de guvern , numarul 960 din 9 decembrie 2015, este constitutionala,se poate ataca in instanta? Din legea 255 exproprieri (vezi toată discuția)
Poate fi tulburare de posesie ? ioncmarian ioncmarian Buna ziua. Detin impreuna cu sotia un teren in suprafata de 96000 mp(in Comuna Tunari), care se invecineaza cu zona de expropriere a Aeroportului Otopeni, ... (vezi toată discuția)
Expropriere pentru cauza de interes public tothelimit tothelimit Buna ziua, Speta se prezinta in felul urmator. Casa construita in anul 2011, cumparata impreuna cu teren de 400 mp2 in in luna decembrie 2011 cu 45.000 ... (vezi toată discuția)