avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 729 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Expertize judiciare şi ... Legea 255/ 2010
Discuție deschisă în Expertize judiciare şi extrajudiciare

Legea 255/ 2010

Hotararea de guvern , numarul 960 din 9 decembrie 2015, este constitutionala,se poate ataca in instanta? Din legea 255 exproprieri
Ultima modificare: Marți, 12 Ianuarie 2016
robynson, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:39, 12 Ianuarie 2016
Ori va referiti la o lege ori la o hotarare de guvern?

HG nr. 965/2015 - rectificarea bugetului de venituri şi cheltuieli pe anul 2015 al Companiei Naţionale „Loteria Română” — S.A., companie naţională aflată sub autoritatea ONJN ...

Legea 255 din ce an ????
Ultima modificare: Marți, 12 Ianuarie 2016
Cornel Vasile, Consilier juridic
Ma aflu intro zona miniera, locuind acolo , utilajele miniere imi afecteaza proprietatea abuziv spunand ca s-a dat o hotarare de guvern de interes national din legea expropierii, am primit acasa un plic continand in scris ca pe proprietatea mea primesc o suma modica , vreau sa stiu daca legea este in aplicare si ce este de facut?
Ultima modificare: Marți, 12 Ianuarie 2016
robynson, utilizator
Din Legea 255/2010:

Art. 8
(1) Notificarea intenţiei de expropriere a imobilelor, precum şi lista imobilelor ce urmează a fi expropriate se transmit prin poştă către proprietari. Lista imobilelor se face publică prin afişarea acesteia la sediul consiliului local respectiv şi pe pagina proprie de internet a expropriatorului.

(2) În termen de 20 de zile calendaristice de la data notificării prevăzute la alin. (1), proprietarii imobilelor cuprinse în listă au obligaţia prezentării la sediul expropriatorului, în vederea stabilirii unei juste despăgubiri.


Art. 22
(1) Expropriatul nemulţumit de cuantumul despăgubirii prevăzute la art. 19 se poate adresa instanţei judecătoreşti competente în termenul general de prescripţie,
care curge de la data la care i-a fost comunicată hotărârea de stabilire a cuantumului despăgubirii, sub sancţiunea decăderii, fără a putea contesta transferul dreptului de proprietate către expropriator asupra imobilului supus exproprierii, iar exercitarea căilor de atac nu suspendă efectele hotărârii de stabilire a cuantumului despăgubirii şi transferului dreptului de proprietate.
.....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Expropiere teren otopeni. nemesisd nemesisd Buna ziua, Teren cu ipoteca expropriat de catre guvern in Tunari, jud. Ilfov. Am un teren in Tunari in zona aeroportului Otopeni, La cumparare, am platit o ... (vezi toată discuția)
Lege ankalupu ankalupu in cazul despagubirilor pentru exproprierea tereului entru constructia unei autostrazi exista vreo lege care sa spuna in cat timp se poate cere in instanta ... (vezi toată discuția)
Expropriere pentru cauza publica - intrebari Shiva Shiva Cine este in drept legal sa ceara de la administratia locala eliberarea autorizatia de demolare/desfintare a unei constructii? Care e legea/OUG care ... (vezi toată discuția)