avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 810 soluții astăzi
Forum Activitate simonaforaus

Activitate simonaforaus

Buna seara ,

O societate comerciala (SRL) cu asociat unic , fara datorii , care nu a majorat capitalul social, a fost preluata de lichidator din data de 01.09.2005.
SRL-ul nu a avut activitate din 2000, dar a depus toate declaratiile pe zero pana la un anumit moment ( 2003 probabil , nu stiu exact) apoi s-a spus ca aceste societati vor fi dizolvate de stat (sau desfiintate... marturisesc ca nu sunt de specialitate !) daca nu au majorat capitalul social.
In acest an , in mod cu totul intamplator am aflat ca SRL-ul nu a fost desfiintat si ca a fost preluat de un lichidator in 01.09.2005.
Mentionez ca in toata acesta perioada NU am primit nici o instiintare nici de la finante ca firma ar avea ceva de plata , ( nu s-au modificat adresele nici ale firmei nici ale asociatului unic) si nici de la lichidator .
De ce a fost preluata de lichidator daca nu are datorii ?
Ce "presteaza " lichidatorul din anul 2005 pana in prezent ?
Ce actiuni poate intreprinde lichidatorul impotriva firmei si a asociatului unic?
Ce poate face asociatul unic in acesta situatie?
Va multumesc pentru ajutor.
Nu cunosc astfel de cazuri , de obicei constructorul semneaza procesul verbal si actul de cesionare al lucrarilor , mai ales ca aceasta solicitare vine atat din partea beneficiarului casei cat si a ANL.
ANL va face o solicitare scrisa catre constructorul titular de contract ( la cererea dumneavoastra - de aceea v-am sfatuit sa solicitati cesionarea lucrarilor in scris la ANL ) si acesta se va conforma cu siguranta.
Din cate stiu eu astfel de proceduri sunt uzuale la ANL si ei vor sti ce este de facut.
Nu cred ca trebuie sa va ganditi la procese , va semna cineva din partea constructorului chiar daca acesta de afla in insolventa.
Succes !
Constructorul poate semna ( este obligat sa semneze) procesul verbal de receptie al lucrarilor executate , indiferent de starea sa financiara.
Trebuie sa-i solicitati in scris acest lucru : efectuarea receptiei partiale la predarea lucrarilor , predarea cartii tehnice a constructiei cu toate inregistrarile la zi si cesionarea lucrarilor catre constructorul ales de dumneavoastra.
Tot o solicitare scrisa trebuie sa faceti si catre ANL pentru cesionarea lucrarilor catre constructorul ales de dvs.
Toate aceste demersuri nu au legatura cu procesul de insolventa al actualului constructor , decat in cazul nefericit in care se constata ca stadiul fizic al lucrarilor executate pe teren nu corespunde cu cel al incasarilor la data cesionarii contractului. In acest caz diferenta incasata in plus trebuie recuperata de la constructor si din experienta va spun ca nu aveti nici o sansa...
Va urez mult succes si multa rabdare.