pentru amplasamentul Henri Coanda de langa aeroportul fost Baneasa, Agentia Nationala pentru Locuinte = ANL are incheiate [b]contracte de mandat [/b]cu cei peste 1300 de beneficiari (de prin 2005). ANL a mai semnat si cateva contracte de antrepriza generala cu diversi constructori alesi nu se stie cum (dupa sprancene?). Iar intre constructori si beneficiari exista si contractele de construire
Noi, beneficiarii (?#-o:((), am dat la vremea respectiva un avans, deloc mic, unii dintre noi ne-am vandut apartamentele si ne-am mutat cu chirie in speranta ca se va termina constructia caselor in termenul stabilit de 2ani (deci in 2007). Pe langa avansul dat, am facut si credite ipotecare ale caror rate curg si cresc mereu. Intre timp ANL a tot schimbat constructorii chemandu-ne sau nu sa semnam un act aditional cu cei noi.
As vrea sa preiau casa in regie proprie (cum au facut deja vreo 20-30 care deja locuiesc in casele respective). Am inteles ca imi trebuie un PV de receptie semnat de constructor, reprezentantul ANL si mine.
ATENTIE constructorul se afla in insolventa (avea mari probleme financiare, mi se pare ca era deja consemnt la CIP inca de cand a fost ales de catre ANL ) deci inteleg ca nu poate semna acest PV ??????? deci n-ar putea semna nici un contract de cesiune a lucrarilor catre alt constructor ????
In aceste conditii :help: va rog sa ma ajutati sfatuindu-ma cum sa ies din cosmarul asta :hammer:
oare cat poate dura un proces de insolventa/faliment?
va multumesc, cel mai umil dintre prosti
Constructorul poate semna ( este obligat sa semneze) procesul verbal de receptie al lucrarilor executate , indiferent de starea sa financiara.
Trebuie sa-i solicitati in scris acest lucru : efectuarea receptiei partiale la predarea lucrarilor , predarea cartii tehnice a constructiei cu toate inregistrarile la zi si cesionarea lucrarilor catre constructorul ales de dumneavoastra.
Tot o solicitare scrisa trebuie sa faceti si catre ANL pentru cesionarea lucrarilor catre constructorul ales de dvs.
Toate aceste demersuri nu au legatura cu procesul de insolventa al actualului constructor , decat in cazul nefericit in care se constata ca stadiul fizic al lucrarilor executate pe teren nu corespunde cu cel al incasarilor la data cesionarii contractului. In acest caz diferenta incasata in plus trebuie recuperata de la constructor si din experienta va spun ca nu aveti nici o sansa...
Va urez mult succes si multa rabdare.
multumesc mult pt raspuns
ce se poate face in cazul in care pur si simplu nu vrea sa semneze? trebuie sa-l dau in judecata sau se poate face abstractie de semnatura lui?
Nu cunosc astfel de cazuri , de obicei constructorul semneaza procesul verbal si actul de cesionare al lucrarilor , mai ales ca aceasta solicitare vine atat din partea beneficiarului casei cat si a ANL.
ANL va face o solicitare scrisa catre constructorul titular de contract ( la cererea dumneavoastra - de aceea v-am sfatuit sa solicitati cesionarea lucrarilor in scris la ANL ) si acesta se va conforma cu siguranta.
Din cate stiu eu astfel de proceduri sunt uzuale la ANL si ei vor sti ce este de facut.
Nu cred ca trebuie sa va ganditi la procese , va semna cineva din partea constructorului chiar daca acesta de afla in insolventa.
Succes !
Subventie casa anl
carmi15
Am un contract pentru constructia unei case in cartierul ANL:Henri Coanda. Casa nu este gata- e la \\"gri\\". Tot cartierul inca nu este terminat, n-are ... (vezi toată discuția)