O societate comerciala (SRL) cu asociat unic , fara datorii , care nu a majorat capitalul social, a fost preluata de lichidator din data de 01.09.2005.
SRL-ul nu a avut activitate din 2000, dar a depus toate declaratiile pe zero pana la un anumit moment ( 2003 probabil , nu stiu exact) apoi s-a spus ca aceste societati vor fi dizolvate de stat (sau desfiintate... marturisesc ca nu sunt de specialitate !) daca nu au majorat capitalul social.
In acest an , in mod cu totul intamplator am aflat ca SRL-ul nu a fost desfiintat si ca a fost preluat de un lichidator in 01.09.2005.
Mentionez ca in toata acesta perioada NU am primit nici o instiintare nici de la finante ca firma ar avea ceva de plata , ( nu s-au modificat adresele nici ale firmei nici ale asociatului unic) si nici de la lichidator .
De ce a fost preluata de lichidator daca nu are datorii ?
Ce "presteaza " lichidatorul din anul 2005 pana in prezent ?
Ce actiuni poate intreprinde lichidatorul impotriva firmei si a asociatului unic?
Ce poate face asociatul unic in acesta situatie?
Va multumesc pentru ajutor.
Registrul comertului a dizolvat in bloc societatile care nu si-au majorat capitalul social in conformitate cu prevederile legale. Acele societati nu au fost supuse nici lichidarii, nici altei formalitati, ca atare cum sa fie preluata de un lichidator?Si ce inseamna ca am aflat cu totul intamplator? Aceste informatii de gasiti la registrul comertului, de acolo puteti cere un certificat constatator prin care vedeti starea firmei, iar daca nu a fost radiata, atunci puteti cere copii dupa dosarul societatii care se gaseste in arhiva registrului si sa vedeti cum s-a facut preluarea de parti sociale. Personal ma indoiesc, dar nici nu ma mai mira nimic!
Societatea a fost dizolvata in baza Legii nr. 314/2001- pentru reglementarea situatiei unor societati comerciale si tot in baza acestei legi s-a desemnat un lichidator, datorita faptului ca pana la un anumit termen nu ati depus capitalul social prevazut in acest act normativ. Avand in vedere ca lichidatorii nu au incasat bani pentru lichidarea acestor societati, in momentul cand persoana interesata de accelerarea operatiunii de lichidare - radiere din registrul comertului plateau onorariul, lichidatorul isi facea treaba. In aceasta situatie in care au fost desemnati lichidatori care nu au finalizat lichidarea-radierea, au fost multe societati in toata tara. A fost daca nu ma insel in urma cu un an o actiune concertata a ONRC-ului de radiere a societatilor de acest fel, care dupa trecerea a cel putin 5 ani de la numirea lichidatorului mai erau in evidentele registrului neradiate.
Sfatul pe care vi-l dau eu este sa solicitati radierea societatii tribunalului in raza caruia este inregistrata societatea prevalandu-va de nerespectarea termenului prevazut in legea de mai sus. Evident in acest demers trebuie sa cereti sprijinul unui avocat. SUCCES!